MIRKO STAMENKOVIĆ: Zašto se Bogoljub vraća?

0
2395

Komentator „Politike“ Ozren Milanović, u nedeljnom izdanju je otvorio temu koju sam shvatio kao podstrek vlastima da se i Bogoljub Karić nađe na listi velikih investitora u Srbiji. Da premijer i njemu uskoro položi kamen temeljac na gradilištu koje će makar delić doprineti onom o čemu Vučić stalno govori- Menjajmo sebe da bismo menjali Srbiju!

mirko-stamenkovicPo meni, napis „Bogoljub se vraća kući“ upravo pledira za tako nešto, jer se slaže sa tvrdnjom Karića- „Ja sam potreban Srbiji“. I zašto ne reći- taj napis je hrabar, jer iz temelja menja atmosferu koju su stvorili oni koji su Srbiju gurnuli u mulj ekonomske propasti, uporno poturali da je navodno Bogoljub za sve kriv, jer je sa menadžmentom oštetio „Mobtel“ za 60 miliona evra. Kakva stupidnost. Država je od tog „Mobtela“ na ruke dobila 1,831 milijardu evra, ali je državna tajna gde su te pare nestale.

Kolega Milanović je prvi upotrebio termin „izgnanik“, a ne odbegli, kojim su drugi deset godina pokušavali da Bogoljuba pretvore u većeg kriminalca od Dinkića i Labusa, koji su uništili nacionalno bankarstvo, a onda i sve što nas je činilo srednjerazvijenom zemljom. I da ne zaboravim Đelića, koji je iz Pariza došao i spavao u tetkinoj prolaznoj sobi, jer nije imao para ni za trećerazredni hotel. Danas je multimilioner.

Mislim da sam u pravu kada tvrdim da nas kolega Milanović između redova svesno podseća na taj deo minulog doba, ne bi li dao šansu da se eksplicitno ukaže da Bogoljun karić trenutno samo na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog Saveza zida preko pet miliona kvadrata poslovnog i stambenog prostora, u šta je uloženo preko 15 milijardi dolara. i razbija mit o „popijenoj kafi“ u Moskvi sa predsednikom Nikolićem, za šta se kao za slamčicu hvataju oni koji su u panici od same pomisli da će se Bogoljub ponovo naći u Srbiji. A hoće!

Kolega Milanović ne mora da zna detalj da je „Mobtel“ imao dva člana Upravnog odbora iz JP PTT Srbije, i dovoljno je bilo da jedan od njih o bilo čemu glasa protiv, i da ta odluka ne može da se donese. Bogoljub nikada ni u jednoj od kompanija BK grupe nije bio u upravnom odboru, već samo akcionar.

Verujem, ako „Politika“ nastavi sa istinitim i neutralnim praćenjem zbivanja oko Bogoljuba Karića, da će i država shvatiti da je on potreban Srbiji.

Izvor: Politika, Mirko Stamenković

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime