Minutom ćutanja u ambasadi Kazahstana u Beogradu odata počast žrtvama pandemije (VIDEO)

0
2469

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Poslaničke grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Skupštini Srbije i prvi počasni konzul Kazahstana u Kanadi 1992. godine nakon osamostaljenja zemlje od Sovjeskog Saveza, minutom ćutanja u ambasadi Republike Kazahstan u Beogradu odao je počast žrtvama pandemije koji su izgubili bitku u borbi protiv Kovida 19.

Predsednik Republike Kazahstan Kasim Žomart Tokajev, 13. jul proglasio je Nacionalnim danom žalosti posvećen žrtvama korona virusa. U svim diplomatskim predstavništvima Kazhastana u svetu kao i u ambasadi Republike Kazahstan u Republici Srbiji obeležen je dan žalosti.

Dragomir J. Karić izražava iskreno saučešće svim porodicama pogođeni tragedijom i u ime Milanke Karić počasnog konzula Kazahstana i predsednice Poslaničke grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, poručio da je Srbija u ovim teškim trenucima uz sve građane Republike Kazahstan

„Ovo je izuzetan težak dan i želim da znaju svi građani Kazahstana da je Srbija danas sa njima i da Srbija tuguje. Sa vama smo dragi priajtelji Kazahstana“ istakao je Karić

Ambasador Republike Kazahstan u Srbiji Gabit Sizdikbekov zahvalio se na podršci srpskim prijateljima i narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću i naglasio da se Srbija i Kazhastan zajedno bore protiv panedemije i da će pobediti.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime