Mинутом ћутања у амбасади Казахстана у Београду одата почаст жртвама пандемије (ВИДЕО)

0
2563

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Посланичке групе пријатељства са Казахстаном у Скупштини Србије и први почасни конзул Казахстана у Канади 1992. године након осамостаљења земље од Совјеског Савеза, минутом ћутања у амбасади Републике Казахстан у Београду одао је почаст жртвама пандемије који су изгубили битку у борби против Kовида 19.

Председник Републике Казaхстан Касим Жомарт Токајев, 13. јул прогласио је Националним даном жалости посвећен жртвама корона вируса. У свим дипломатским представништвима Казхастана у свету као и у амбасади Републике Казахстан у Републици Србији обележен је дан жалости.

Драгомир Ј. Карић изражава искрено саучешће свим породицама погођени трагедијом и у име Миланке Карић почасног конзула Казахстана и председнице Посланичке групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије, поручио да је Србија у овим тешким тренуцима уз све грађане Републике Казахстан

„Ово је изузетан тежак дан и желим да знају сви грађани Казахстана да је Србија данас са њима и да Србија тугује. Са вама смо драги приајтељи Казахстана“ истакао је Карић

Амбасадор Републике Казахстан у Србији Габит Сиздикбеков захвалио се на подршци српским пријатељима и народном посланику Драгомиру Ј. Карићу и нагласио да се Србија и Казхастан заједно боре против панедемије и да ће победити.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име