Народни посланик у специјалној емисији
Карић на јапанској телевизији о односима Србије и Кине

0
2275

У специјалној емисији јапанске националне телевизије посвећеној пандемији корона вируса у свету и улози Кине у њеном спречавању гостовао је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Новинар Масаки-Светислав Томинага, који је више од десет година дописник из Србије и који је се крстио у СПЦ, каже да је Карић прави избор с обзиром на то да је веома активан као члан Парламентарне групе пријатељства са Кином у Народној скупштини Србије, али и због чињенице да је раних осамдесетих са својом браћом и сестром интензивно радио на зближавању Кине и СФР Југославије отварајући приватне компаније у тој далекоисточној држави.

– Наша јапанска национална телевизија редовно прати активности кинеског глобалног пројекта „Појас и пут“, који обухвата и Србију. Карићи више од три деценије активно раде на продубљивању односа између две државе. Ми се не бавимо само прошлошћу, већ гледамо и у будућност. Надам се да је ова емисија привукла велики број привредника како из Јапана тако и из Кине, али и осталих држава из Азије – рекао је Томинага.

У емисији је приказан и сусрет Драгомира Ј. Карића са руководством кинеске компаније, која успешно послује у Србији, након укидања ванредног стања уведеног због корона вируса.

– Захваљујем се јапанској националној телевизији што је омогућила десетинама милионa својих гледалаца како у Јапану, тако и у Кини, Јужној Кореји и осталим азијским земаља које су преузеле емисију, да се поближе упознају са пријатељским односима који владају између Србије и Кине. Посебно је та блискост била изражена у тешким временима пандемије корона вируса када нам је Кина упутила огромну хуманитарну помоћ, а тим авионима стигли и кинески лекари који су се са нашим медицинским особљем даноноћно борили да први талас цовида19 ставе под контролу – каже Драгомир Ј. Карић.

Он је додао да је важно истаћи да се чврсти односи Србије и Кине виде на сваком кораку у нашој земљи, почевши од нових квалитетних ауто-путева и мостова, па до уздизања некадашњих привредних гиганата.

– Што будемо више градили, радили и запошљавали, пријатељство ће бити све јаче и јаче. Реализују се пројекти које су договарали председници Си Ђинпинг и Александар Вучић. То није празна прича, то је жива слика. Ово што радимо са Кинезима нису кредити, то су чисте инвестиције! То је за Србију изузетно важно посебно у временима која предстоје, а која носе преговоре са Приштином, са Европском унијом, са Америком. Све то треба завршити, али да не нарушимо наше одличне братске и челичне односе са Кином и Русијом. Верујем да ћемо успети захваљујући Александру Вучићу, председнику Србије, и нама који подржавамо стратешку сарадњу са Кином, Русијом и другим земљама – нагласио је Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име