Minsk: Susret predstavnika poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Belorusije

0
2260

Susret poslanika Srbije i Belorusije, predstavnika grupa prijateljstava dve zemlje održan je u Minsku, a tom prilikom uručen je poziv predsedniku parlamenta da poseti našu zemlju.

Delegacija Srbije posetila je parlament Belorusije, a sastanku sa predsednikom parlamenta Republike Belorusije Mihailom Vladimirovičem Mjasnikovićem, prisustvovala je grupa poslanika iz Narodne skupštine Srbije koju su činili Dragomir J. Karić, poslanik PSS BK, Meho Omerović, poslanik SDPS-a, Stefana Miladinović, poslanik SPS-JS, Dušica Stojković, poslanica SNS, Milomir Vujadinović, poslanik SNS.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o diplomatiji, kao i o poslaničkim grupama prijateljstva. Belorusku delegaciju predstavljao je predsednik grupe prijateljstva u beloruskom parlamentu gospodin Biljakov Andrej Dvardović, kao i Valerij Josipović Voronjecki, predsedavajući senatom, dok je sa strane Srbije grupu prijateljstva predstavljao predsednik grupe u parlamentu Srbije gospodin Dragomir J. Karić.

Izraženo je veliko zadovoljstvo o saradnji Srbije i Belorusije, a istaknuto je da daju punu podršku novom predsedniku Aleksandru Vučiću i izabranoj vladi Srbije.

Dragomir J. Karić uručio je usmeni poziv predsedniku parlamenta, u ime predsednice srpskog parlamenta Maje Gojković da poseti našu zemlju, što je prihvaćeno sa velikim zadovoljstvom.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime