Минск: Сусрет представника посланичких група пријатељства Србије и Белорусије

0
2239

Сусрет посланика Србије и Белорусије, представника група пријатељстава две земље одржан је у Минску, а том приликом уручен је позив председнику парламента да посети нашу земљу.

Делегација Србије посетила је парламент Белорусије, а састанку са председником парламента Републике Белорусије Михаилом Владимировичем Мјасниковићем, присуствовала је група посланика из Народне скупштине Србије коју су чинили Драгомир Ј. Карић, посланик ПСС БК, Мехо Омеровић, посланик СДПС-а, Стефана Миладиновић, посланик СПС-ЈС, Душица Стојковић, посланица СНС, Миломир Вујадиновић, посланик СНС.

У разговору су размењена мишљења о дипломатији, као и о посланичким групама пријатељства. Белоруску делегацију представљао је председник групе пријатељства у белоруском парламенту господин Биљаков Андреј Двардовић, као и Валериј Јосиповић Вороњецки, председавајући сенатом, док је са стране Србије групу пријатељства представљао председник групе у парламенту Србије господин Драгомир Ј. Карић.

Изражено је велико задовољство о сарадњи Србије и Белорусије, а истакнуто је да дају пуну подршку новом председнику Александру Вучићу и изабраној влади Србије.

Драгомир Ј. Карић уручио је усмени позив председнику парламента, у име председнице српског парламента Маје Гојковић да посети нашу земљу, што је прихваћено са великим задовољством.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име