Милан Штављанин ПСС-БК Краљево: Данас сви схватају да је идеја БК визионарска (ВИДЕО)

0
3137

Градска организација Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК у Краљеву поново је изабрала свог председника и органе за наредни мандат на свечаној седници, а на основу одлуке Извршног одбора Главног одбора.

Општински одбор Краљево је између две скупштине спроводио активности у складу са својим могућностима и под околностима у којима се налазио Покрет до повратка лидера Богољуба Карића. Одбор је учествовао на свим изборима почевши од 2008. године самостално, али и са коалиционим партнерима.

Најважнија је 2012. година када су одржани председнички, парламентарни и локални избори у Србији, када је Српска напредна странка дошла на власт, а тада ПСС-БК учествовао равноправно у коалицији окупљеној око те партије. Одбор је спроводио и своје стандардне активности , али И многобројне акције помоћи грађанима захваљујући члану управног одбора туристичке организације Краљева.


Повратком лидера Богљуба Карића активности одбора су се повећале учлањењем више стотина чланова, као и кроз ревизију и анимирање старих чланова ПСС-БК. Истовремено кроз активтивности интензивиран је рад организације жена и омладине. Многобројни истакнути и стручни чланови своју активност усмерили су ка формирању ресорних одбора Покрет, чији је задатак заснован на сагледавању привредних, комуналних и других проблема у граду Краљеву, а све у циљу давања конкретних предлога за решење свих проблема.

Главни задатак одбора је наставак активности и остваривање добрих резултата.

Многобројни делегати једногласно су поново изабрали за председника дипломираног економисту Милана Штављанина, рођеног Краљевчанина који је током свог дугогодишњег предузетничког рада дошао до партнерства са озбиљним националним и интернационалним фирмама из области телекомуникација и медија.

Такође изабрани су и чланови градског одбора, као и надзорни одбор.

Штављанин је током свог обраћања истакао да данас после 12 година многи схватају да је идеја Богољуба Карића, чији је циљ развој и јачање предузетништва, заправо била визионарска идеја. Смењивали су се многи на власти, преузимали програме и идеје, али једно нису могли – да узму способност и предузимљивост. Вођени лидером Богољубом Карићем, ПСС-БК наставља јединствену политику, а то је бизнис. Такође, овај Покрет ће се ангажовати на пољу развоја привреде и предузетничког духа, а као политичка организација биће ту једнако и за привредника, радника, студента и сељака.

“Трудићемо се да својим менаџерским способностима допринесемо развоју града са околином. Краљево доживљавамо као модеран град у који млади долазе као у универзитетски центар, град са развијеном инфраструктуром, дефинисаним индустријским зонам и град у који улажу домаћи, али и страни инвеститори”, закључио је Штављанин.

Посебно одушевљење на свечаној седници изазвало је присуство народног посланика и заменика председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК Драгомира Ј. Карића.

Посланик Карић се захвалио градоначелнику Краљева Предрагу Терзићу који је присутвовао скупу и са којим је разговарао о даљем функционисању и просперитету овог града.

“Покушали су да униште једну стару патријархалну српску породицу, међутим то нису успели, и хвала вама за то када је нама било најтеже. Без обзира на све оне који су хтели да га униште, Србију је у 21. век увео Богољу Карић. Једна од тема са градоначелником Краљева била је изградња око миллион квадратних метара у овом, али и у многим градовима и општинама широм Србије. Међутим, то све зависи од услова. Од вас тражим да нам дате подршку, а ми смо ту да помогнемо да удрженим снагама Краљево гради, ради и рађа. На пројектима, које ПСС-БК на челу са Богољубом Карићем нуди, биће запослено око сто хиљада радника, пре свега људи из Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК јер ми на то имамо право као приватна компанија. Верујем да су наша прича и програм реални и ми ћемо га остварити. Живело Краљево, живела Србија на челу са Александром Вучићем”, поручио је Карић присутнима.


ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име