Амбасадор Јужне Кореје: Унапређење односа у рукама бизнисмена из Србије (ВИДЕО)

0
2532

Амбасадор Републике Јужне Кореје Деђонг Ју и директор Корејске агенције за трговину и улагања – КОТРА Сунги Ли организовали су пријем за пријатеље, сараднике и партнере амбасаде из сфере економије.

Амбасадор Ју је рекао да је за годину и по дана, колико је у Србији, увидео да Влада Србије, српски бизнисмени и народ имају велику жељу да унапреде односе са Корејом, што је веома добро.

„Истовремено, то може да буде и притисак, због великих очекивања. И сам понекад осећам притисак и размишљам како бих могао да унапредим билатералне односе са Србијом. Сматрам да је решење у рукама корејских и српских бизнисмена, који могу да допринесу развоју билатералних односа две земље. Снажна политичка повезаност наше две земље требало би да има и економску подршку, а велики допринос томе дала је и корејска агенција у Србији КОТРА“, поручио је амбасадор окупљеним
званицама.

Он је нагласио и да ће Амбасада Корејенаставити да подржава и ради на унапређењу билатералних, културних и економских односа Србије и Кореје и додао да је све више корејских компанија заинтересовано да улаже у Србију.

Драгомир Карић, народни посланик и члан Посланичке групе пријатељства с Корејом истакао је да му је велика част што присуствује пријему у резиденцији корејског амбасадора.

„Народ Јужне Кореје је увек показивао велику пажњу, љубав и подршку народу Србије. Историја та два народа је доста слична – вечите окупације, ратови, и на крају доказ да једном народу као што су Корејци и Срби нема препреке за будућност, увек нађу пут. Честитам народу Кореје на великом успеху, и моја жеља али и породице Карић је да се што пре народ Кореје обједини на радост свих нас који их волимо и поштујемо. То је добро за њихове суседе, Кину, Јапан и све нас који желимо мир“ истакао је Карић.

Иначе, агенција КОТРА има 124 пословних центара у 84 земље и представља глобалну пословну платформу чији је циљ да допринесе економском расту Јужне Кореје али и земаља у развоју, попут Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име