Medijska kampanja: Tabloidi protiv Bogoljuba Karića (KOLUMNA)

0
2029

Kao i pre jedne decenije pojedini tabloidi pod okriljem političkih lobija vode medijsku hajku protiv lidera PSS BK Bogoljuba Karića i njegove porodice.

Više hiljada negativnih naslova protiv porodice Karić bio je deo političke kampanje koja je uticala na progon lidera PSS BK iz Srbije. Posle 11 godina od početka progona i medijske satanizacije, uprkos sudskim presudama da je Bogoljub Karić slobodan građanin koji nikome ništa ne duguje, otvoren je novi tabloidni i politički front.

Treba podsetiti da je PSS BK parlamentarna politička stranka koja je u koaliciji sa SNS od 2012. godine, i da se pokazala kao lojalan partner, kako po pitanju reformi i ekonomskog oporavka Srbije na putu ka EU, tako i po pitanju održavanja prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom. Bogoljub Karić je uspešnim poslovima u Rusiji samo potvrdio svoj autoritet i ugled, koji i te kako doprinosi pozicioniranju Srbije kao strateškog partnera zemljama bivšeg SSSR-a.

Povratak Bogoljuba Karića u Srbiju nikako ne može da ugrozi političku poziciju vladajuće partije, niti da uzdrma stabilnost Vlade Srbije, popularnost premijera Aleksandra Vučića ili predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Bogoljub se nije vratio u Srbiju da bude oponent reformama premijera Vučića i predsednika Nikolića, niti da se povratkom na medijsku scenu Srbije bori za vlast. Ne treba zaboraviti da je Bogoljubu Kariću oteta jedna od najgledanijih i u to vreme jedna od najprofesionalnijih televizija u Srbiji za koju je kasnije dobio spor pred nadležnim sudom. Pravo da Bogoljub Karić pokrene televiziju ili novine nije signal njegovih političkih apspiracija, već pokušaj da povrati svoj poslovni i javni ugled koji je na kriminalno-politički način oskrnavljen.

Treba podsetiti da je Bogoljub Karić podržao predsednika Tomislava Nikolića bez ikavih kalkulacija . Šta ima sporno u tome što jedan uspešan biznismen i politički lider parlamentarne stranke koja je koalicioni partner partiji na vlasti želi da sopstvenim sredstvima afirmiše svoje preduzetničke ideje i projekte? Bogoljub Karić je jasno stavio do znanja da (za)počinje misiju “sluge“ svom narodu i vladi po pitanju otvaranja radnih mesta. Negativno pisanje u tabloidima o Bogoljubu Kariću kao navodnom protivniku Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića smišljeno je u “prljavim kuhinjama“ onih političkih centara koji bi Bogoljuba želeli da vide iza rešetaka ili van Srbije. Svođenje Bogoljuba Karića na “dežurnog krivca“ je platforma medijskog i političkog “hibridnog rata“ koji već dugo traje.

Političko stradanje i progon kao i otimanje imovine i kompanija Karića dogodilo se u vreme vlasti sada već propalih DOS-ovih lidera. Bogoljub Karić i PSS BK su na delu podržali politiku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića još 2012. godine. Zbog toga je tabloidno rešetanje Bogoljuba Karića samo već viđena strategija neutralisanja potecijalnog političkog konkurenta i ništa drugo.

Bogoljub Karić će posle dugog odsustva iz Srbije po svemu sudeći raditi na jačanju svojih interesa, pre svega ekonomskih i otvaranju Srbije prema ruskim, beloruskim i drugim tržištima. Svojim delovanjem dokazaće da je lider u okupljanju kreativnih ekonomskih potencijala u Srbiji i regionu. Širenje straha od Karića je jalova politička igra koja samo može da naudi jačanju ekonomskog patritiotizma u Srbiji.

KOLUMNA / Tomislav Kresović

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime