Медијска кампања: Таблоиди против Богољуба Карића (КОЛУМНА)

0
2052

Као и пре једне деценије поједини таблоиди под окриљем политичких лобија воде медијску хајку против лидера ПСС БК Богољуба Карића и његове породице.

Више хиљада негативних наслова против породице Карић био је део политичке кампање која је утицала на прогон лидера ПСС БК из Србије. После 11 година од почетка прогона и медијске сатанизације, упркос судским пресудама да је Богољуб Карић слободан грађанин који никоме ништа не дугује, отворен је нови таблоидни и политички фронт.

Треба подсетити да је ПСС БК парламентарна политичка странка која је у коалицији са СНС од 2012. године, и да се показала као лојалан партнер, како по питању реформи и економског опоравка Србије на путу ка ЕУ, тако и по питању одржавања пријатељских односа са Руском Федерацијом. Богољуб Карић је успешним пословима у Русији само потврдио свој ауторитет и углед, који и те како доприноси позиционирању Србије као стратешког партнера земљама бившег СССР-а.

Повратак Богољуба Карића у Србију никако не може да угрози политичку позицију владајуће партије, нити да уздрма стабилност Владе Србије, популарност премијера Александра Вучића или председника Србије Томислава Николића. Богољуб се није вратио у Србију да буде опонент реформама премијера Вучића и председника Николића, нити да се повратком на медијску сцену Србије бори за власт. Не треба заборавити да је Богољубу Карићу отета једна од најгледанијих и у то време једна од најпрофесионалнијих телевизија у Србији за коју је касније добио спор пред надлежним судом. Право да Богољуб Карић покрене телевизију или новине није сигнал његових политичких апспирација, већ покушај да поврати свој пословни и јавни углед који је на криминално-политички начин оскрнављен.

Треба подсетити да је Богољуб Карић подржао председника Томислава Николића без икавих калкулација . Шта има спорно у томе што један успешан бизнисмен и политички лидер парламентарне странке која је коалициони партнер партији на власти жели да сопственим средствима афирмише своје предузетничке идеје и пројекте? Богољуб Карић је јасно ставио до знања да (за)почиње мисију “слуге“ свом народу и влади по питању отварања радних места. Негативно писање у таблоидима о Богољубу Карићу као наводном противнику Александра Вучића и Томислава Николића смишљено је у “прљавим кухињама“ оних политичких центара који би Богољуба желели да виде иза решетака или ван Србије. Свођење Богољуба Карића на “дежурног кривца“ је платформа медијског и политичког “хибридног рата“ који већ дуго траје.

Политичко страдање и прогон као и отимање имовине и компанија Карића догодило се у време власти сада већ пропалих ДОС-ових лидера. Богољуб Карић и ПСС БК су на делу подржали политику Томислава Николића и Александра Вучића још 2012. године. Због тога је таблоидно решетање Богољуба Карића само већ виђена стратегија неутралисања потецијалног политичког конкурента и ништа друго.

Богољуб Карић ће после дугог одсуства из Србије по свему судећи радити на јачању својих интереса, пре свега економских и отварању Србије према руским, белоруским и другим тржиштима. Својим деловањем доказаће да је лидер у окупљању креативних економских потенцијала у Србији и региону. Ширење страха од Карића је јалова политичка игра која само може да науди јачању економског патритиотизма у Србији.

КОЛУМНА / Томислав Кресовић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име