Излазе на видело чињенице о намештеном хапшењу Карића: Коштуница наредио полицији да наместе доказе!

0
2172

По налогу бивше владе Војислава Коштунице, инспектори за привредни криминал били су натерани да по сваку цену пронађу, па чак и измисле разлоге за хапшење браће Карић због „случаја Мобтел“!

Ове чињенице, као и многе које оптужују Коштуницу и бившег гувернера Млађана Динкића за пропаст „Мобтела“ наводе се у књизи новинара Предрага Пеце Јеремића „Сачекуша специјал, на оловку опљачкали Србију“, у којој је један од извора инспектор за привредни криминал Предраг Павлица.

Аутор, с бројним саговорницима који су били актери у „случају Мобтел“, пише да је акција хапшења у Карићевој компанији почела због његове „непослушности према тврдом српском националисти и вођи Војиславу Коштуници“.

„Под страховитим политичким притиском и директним прозивкама шефа Радовића, Павлица и колеге су кроз ноћ, пре јутра, кренули у акцију хапшења у „Мобтелу“, и то само због непослушности Богољуба Карића према тврдом српском националисти и вођи Војиславу Коштуници. Они су били натерани да по сваку цену пронађу, ако треба и измисле, разлоге за хапшење браће Карић“, преноси аутор Јеремић исповест инспектора Павлице.

На основу његових тврдњи, аутор пише и да је између државе и власника „Мобтела“ неколико пута пропала нагодба, јер Карић није желео компромис, те да је једном приликом у вилу „Јелена“ отишао један адвокат близак странци да лично поразговара с Богољубом.

„Човек је предложио Богољубу да направе уговор, као фол, неке адвокатске услуге које би платио 200.000 евра, што је заправо требало да се да ДСС. Онда би власти ухапсиле Богољуба Карића, задржале га у притвору неколико дана, а онда пустиле да се, тобоже, брани са слободе и тако би пустили да цео случај застари. Али Богољуб није хтео ни да чује“, прича извор у књизи, тврдећи да се исти адвокат састао с Карићем и у „егзилу, у Подгорици“, али да је договор опет пропао.

„Није било у питању само његово хапшење, постојале су озбиљне сумње да му је и живот угрожен“, пише у тексту.

До одлуке да се Карић ухапси дошло је и због потеза његове странке о наводној куповини посланика, што је Коштуницу веома наљутило. Извор из књиге наводи и да је Коштуница поручио да нема разлога да полиција не крене у акцију.

“ … Ако је држава оштећена, онда то и докажите, а онда ће они који су кривци морати да иду у затвор“, наводе се Коштуничине речи.

Динкић јуче није одговарао на поруке, док је Карић одбио то да коментарише.

Притискао и Динкић – ХАПСИТЕ КАРИЋА БЕЗ БУКЕ

Велику улогу у гашењу „Мобтела“, према Јеремићевим тврдњама, имао је Динкић, који је добио подршку Коштунице.“Ово сада мора да се одради муњевито, да се све око „Мобтела“ и хапшења Карића догоди без буке и халабуке“, обратио се Динкић Младену Спасићу, који је у то време био први оперативац УБПОК.

Војислав Коштуница – НАВОДИ ИЗ КЊИГЕ МОГУ БИТИ И ТАЧНИ

Коштуница није желео конкретно да говори о „случају Мобтел“, али тврди за Курир да и даље остаје при ставу да ће све што има да каже објавити у писаној верзији.“Имате две ситуације: једна је књига у којој нешто може бити тачно или не мора да буде, а друга је да ја књигу нисам видео“, каже Коштуница. На питање докле је стигао са књигом коју пише, а у којој ће рећи све што има, као и да ли је приводи крају, одговара „не.“ „Има времена за то. Свакако ћу рећи шта имам. Отом-потом, има времена“, каже бивши лидер ДСС и кратко потврђује да се то односи и на чињенице о Богољубу Карићу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име