Izlaze na videlo činjenice o nameštenom hapšenju Karića: Koštunica naredio policiji da nameste dokaze!

0
1986

Po nalogu bivše vlade Vojislava Koštunice, inspektori za privredni kriminal bili su naterani da po svaku cenu pronađu, pa čak i izmisle razloge za hapšenje braće Karić zbog „slučaja Mobtel“!

Ove činjenice, kao i mnoge koje optužuju Koštunicu i bivšeg guvernera Mlađana Dinkića za propast „Mobtela“ navode se u knjizi novinara Predraga Pece Jeremića „Sačekuša specijal, na olovku opljačkali Srbiju“, u kojoj je jedan od izvora inspektor za privredni kriminal Predrag Pavlica.

Autor, s brojnim sagovornicima koji su bili akteri u „slučaju Mobtel“, piše da je akcija hapšenja u Karićevoj kompaniji počela zbog njegove „neposlušnosti prema tvrdom srpskom nacionalisti i vođi Vojislavu Koštunici“.

„Pod strahovitim političkim pritiskom i direktnim prozivkama šefa Radovića, Pavlica i kolege su kroz noć, pre jutra, krenuli u akciju hapšenja u „Mobtelu“, i to samo zbog neposlušnosti Bogoljuba Karića prema tvrdom srpskom nacionalisti i vođi Vojislavu Koštunici. Oni su bili naterani da po svaku cenu pronađu, ako treba i izmisle, razloge za hapšenje braće Karić“, prenosi autor Jeremić ispovest inspektora Pavlice.

Na osnovu njegovih tvrdnji, autor piše i da je između države i vlasnika „Mobtela“ nekoliko puta propala nagodba, jer Karić nije želeo kompromis, te da je jednom prilikom u vilu „Jelena“ otišao jedan advokat blizak stranci da lično porazgovara s Bogoljubom.

„Čovek je predložio Bogoljubu da naprave ugovor, kao fol, neke advokatske usluge koje bi platio 200.000 evra, što je zapravo trebalo da se da DSS. Onda bi vlasti uhapsile Bogoljuba Karića, zadržale ga u pritvoru nekoliko dana, a onda pustile da se, tobože, brani sa slobode i tako bi pustili da ceo slučaj zastari. Ali Bogoljub nije hteo ni da čuje“, priča izvor u knjizi, tvrdeći da se isti advokat sastao s Karićem i u „egzilu, u Podgorici“, ali da je dogovor opet propao.

„Nije bilo u pitanju samo njegovo hapšenje, postojale su ozbiljne sumnje da mu je i život ugrožen“, piše u tekstu.

Do odluke da se Karić uhapsi došlo je i zbog poteza njegove stranke o navodnoj kupovini poslanika, što je Koštunicu veoma naljutilo. Izvor iz knjige navodi i da je Koštunica poručio da nema razloga da policija ne krene u akciju.

“ … Ako je država oštećena, onda to i dokažite, a onda će oni koji su krivci morati da idu u zatvor“, navode se Koštuničine reči.

Dinkić juče nije odgovarao na poruke, dok je Karić odbio to da komentariše.

Pritiskao i Dinkić – HAPSITE KARIĆA BEZ BUKE

Veliku ulogu u gašenju „Mobtela“, prema Jeremićevim tvrdnjama, imao je Dinkić, koji je dobio podršku Koštunice.“Ovo sada mora da se odradi munjevito, da se sve oko „Mobtela“ i hapšenja Karića dogodi bez buke i halabuke“, obratio se Dinkić Mladenu Spasiću, koji je u to vreme bio prvi operativac UBPOK.

Vojislav Koštunica – NAVODI IZ KNJIGE MOGU BITI I TAČNI

Koštunica nije želeo konkretno da govori o „slučaju Mobtel“, ali tvrdi za Kurir da i dalje ostaje pri stavu da će sve što ima da kaže objaviti u pisanoj verziji.“Imate dve situacije: jedna je knjiga u kojoj nešto može biti tačno ili ne mora da bude, a druga je da ja knjigu nisam video“, kaže Koštunica. Na pitanje dokle je stigao sa knjigom koju piše, a u kojoj će reći sve što ima, kao i da li je privodi kraju, odgovara „ne.“ „Ima vremena za to. Svakako ću reći šta imam. Otom-potom, ima vremena“, kaže bivši lider DSS i kratko potvrđuje da se to odnosi i na činjenice o Bogoljubu Kariću.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime