ЉИЉАНА ЂОШИЋ ПСС-БК: Волела бих да вратим Бујановац који познајем

0
2067

Наш саговорник је Љиљана Ђошић, стоматолошка сестра у Дому здравља и председник Општинског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК у Бујановцу, који је део коалиције „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ“, на предстојећим локалним изборима заказаним за 21. јун.

Улица Јаћима Ђошића у Бујановцу носи назив по њеном деди, који је погинуо као народни херој у манастиру Прохор Пчињски. Поносна је на то и на свој Бујановац, али јој је жао је што се те вредности данас мало цене.

Поштована Љиљана, који су основни програмски циљеви Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК?

-Циљ моје странке је да Србија ради, гради и рађа. Такође, један од кључних задатака је оживљавање пољопривреде, како би постала чврст темељ за развој индустрије. Затим омогућити студирање младима који нису у могућности, решавање пословног питања и повећање наталитета…

Волела бих да вратим Бујановац који познајем, где сам рођена и који ми неизмерно недостаје. Да се врати осмех на лицу људима и да се деца опет играју на улици пуни елана и радости…

Шта бисте променили у Бујановцу?

-Волела бих да вратим Бујановац који познајем, где сам рођена и који ми неизмерно недостаје. Да се врати осмех на лицу људима и да се деца поново играју на улици са пуно елана и радости. Прва промена била би повратак младих у Бујановцу. Потребно је пружити им могућност да раде, зарађују и да буду финансијски независни, како би престали да се ослањају на своју породицу и могли да оснују своју. Када би млади људи престали да напуштају своју државу и били срећни условима које им живот у родној земљи пружа, они би допринели својој земљи повећањем наталитета и улагањем у место у коме живе.

Који су ваши планови, односно идеје за развој општине Бујановац и на који начин се могу остварити?

-Приоритет је повратак младих, ово је могуће остварити само путем запошљавања. Младим и школованим људима треба пружити шансу да раде, инвестирањем и реконструкцијом објеката односно фирми које треба поново покренути у рад, а верујте таквих имамо, нажалост у не тако малом броју. Такође, истакла бих да у Бујановцу, као вишеетничкој заједници, треба радити на побољшању односа међу људима у циљу остварења мирног и стабилног живота. Овај циљ можемо остварити отварањем већег броја канцеларија и просторија за младе, у којима би омладина радила на заједничким предлозима и пројектима. На овај начин би се побољшала сарадња међу етничким заједницама. Уједно бих истакла да су млади пуни идеја и иновација које би Бујановцу много допринеле. Те идеје би, од једноставнијих попут оних како очистити Бујановац, могле да достигну и неке озбиљне пројекте које би како млађем тако и старијем становништу олакшале и улепшале живот. Не треба заборавити и особе са инвалидитетом за које би услови живота могли бити олакшани, за почетак уз мање инвестирање, почевши од улица и пешачких прелаза.

У ком смислу би по вашем мишљењу боља сарадња између локалне и републичке власти била значајна за грађане општине Бујановац?

-Најважније је побољшати комуникацију и учврстити односе. Сматрам да, иако свака страна има неке циљеве који се разликују (или за које се више залажу), потребно је само да један исти циљ буде приоритетнији од осталих. Тај циљ је свакако омогућити добар живот грађанима Србије, пре свега да раде и зарађују у својој земљи на поштен начин. Нама су сада потребне круцијалне промене које ће вратити младе, довести до прогреса у запошљавању, повећању наталитета и побољшању односа грађана Бујановца. Само на тај начин ће грађани Бујановаца живети боље.

Колико је битан одличан тим како за престојеће локалне изборе, тако и за касније, уколико ваша Коалиција добије поверење грађана?

-Заправо тим је најважнији, јер радити са људима који имају жеље, идеје и који једне друге инспиришу за даљим радом, напредовањем и променама је неизмеран подстрек и задовољство. Свом тиму сам неизмерно захвална, то је тим квалитетних људи који су пуни љубави према нашем граду и верујте, само та љубав и њихова преданост довешће до важних промена на боље у Бујановцу.

ПЧИЊСКИ 017 – ПОРТАЛ http://www.pcinjski017portal.rs/intervju-ljiljana-djosic-predsednik-oo-pokreta-snaga-srbije-u-bujanovcu/

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име