„Лесковачка роштиљијада јединствена манифестација, српске специјалитете можемо да представљамо широм света“, поручио Драгомир Ј. Карић

0
2149

Цела Србија, али и свет ових дана су у Лесковцу.

Традиционална лесковачка роштиљијада окупила је и ове године хиљде љубитеља специјалитета с роштиља и добре забаве.

Јединствену манифестацију, по којој је овај крај познат широм света, посетио је и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК Драгомир Ј. Карић.
Карић је са страначким колегама, Зораном Јанковићем, председником Градског одбора ПСС БК Лесковац и члановима лесковачког одбора, Љубишом Спасићем, председником ОО ПСС БК Лебане, затим Персом Мињовић, председницом Извршног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК, Милошем Вучинићем, председником Надзорног одбора, Марком Биљићем, чланом Извршног одбора, као и Смиљаном Степић, координаторком за ревизију и учлањавање, прошетао централном улицом манифестације у коју се вечерас слило на стотине људи из Србије, а био је приметан и велики број гостију из Бугарске, Македоније, Немачке и Аустрије, али и других градова региона.

Заменик председника ПСС БК Драгимир Ј. Карић истакао је да је лесковачка роштиљијада јединствена манифестација не само на овим просторима већ и у свету.
„Ово би била једна велика атракција за Москву, за крајеве који знају да цене наше роштиљџије и српске специјалитете“, рекао је Карић и додао да српске специјалитете с поносом можемо да представљамо широм света, од Торонта, Њујорка до Токија.

„Видим да роштиљџије раде без престанка. Цене су високе, али народ купује, што значи да људи имају новац, што је добро“, приметио је Карић.
Он је додао да му је драго што је главна градска улица, Булевар ослобођења, испуњен тезгама с обе стране, као и што осим специјалитета с роштиља и печења, посетиоци могу да разгледају, па и купе, бројне рукотворине које су одраз наше богате културе и традиције.

Пре обиласка Роштиљијаде, Карић је обишао седиште странке ПСС БК у Лесковцу, где је са страначким колегама разговарао о програму и даљем раду странке.

Претходно је одржан састанак на којем је поручено да је један од главних циљева Покрета Снага Србије БК да Покрет ускоро постане друга по величини партија у Србији. Перса Мињовић, председница Извршног одбора ПСС БК, истакла је да Богољуб Карић има визију како да запосли Србију и како да људи у нашој земљи могу пристојно да живе од свог рада.

„Идеја водиља лидера странке Богољуба Карића је да Србија ради, гради и рађа“, рекла је Мињовић.

Када је реч о пољопривреди, Покрет шансу за мале произвођаче види у земљорадничким задругама, иза којих би стала држава.

„Такође, потребно је да у њима раде стручњаци, који ће пратити процес производње од почетка до краја, како би били гарантовани пласман и цена производа. Свака кућа, како каже наш лидер Богољуб Карић, треба да постане мала фабрика“, истакла је Мињовић.

Према њењим речима Удружење индустријалаца је ту да својим контактима и логистичком подршком помогне пласман тих производа у иностранство.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име