LAŽ ZA SVE PARE!

0
3038

Od uvek sam se klonio kolega koje istinu ili laž pokušavaju da plasiraju upoređujući neuporedivim umesto da sopstvenim istraživanjem ili sopstvenom profesionalnom savešću ponude javnosti svoje dokumentovano ubeđenje Tipičan primer se dogodio ovih dana u nedeljniku koji još nije našao svoje mesto na beogradskom tržištu da bi vredelo da mu spominjem ime. Reč je o nekoj vrsti “kolumne” pod naslovom “Mišković među “nevinima”.  Čitalac očekuje da kolega dokumentovano, makar samo u nekoj skraćenoj verziji, objasni zašto se i kako jednom biznismenu sudi pet godina, pri čemu se  “krivica” svede na to  što je otac sinu pokušao da prikrije utaju poreza.

Ali, ovaj! Nekada  cenjenu srpsku novinarsku školu, u kojoj se gubio posao, ali ne i profesionalni moral, urušavaju oni koji iz samo njima dobro znanih razloga  braneći nekog, svakako “ ne tek tako”, zapravo  se obrušavaju  na nekog drugog. I to bez ikakvog povoda?!

Dakle, zaboravite da li je Mišković “nevin” ili nije. Strelice sa otrovnim vrhom su ustvari usmerene  ka Bogoljubu Kariću. Jer, dovoljno je samo nekoliko primera i da sve odnese mutna Sava, a pisac preživi  bez ogrebotina, izbrisavši tragove  – da li je slučajno što je “proglšavajući nevinost Miškovića” zaigrao na kartu danas više nego popularnu među ogoljenim opozicionarima, koji ni u Lučanima više ne mogu da dobiju ni respektujući procenat glasova. On bi i “glavu Karića, ali i makar da ogrebe glavu Vučića”!

 Dakle, pisac pita:” Kakvo bi to čudo trebalo da se dogodi pa da i Mišković, poput Bogoljuba Karića, evoluira u vođinim vizijama? Otuda ni od kud  tvrdnja da „obračun sa tajkunima ne treba da se završi samo na Kariću, jer treba da se hapse i ostali mafijaši i lažni biznismeni“, preko navodno besne reakcije kad je Bogoljubu ukinuta poternica, do prisustva svečanom otvaranju šoping mola BK grupe u Minsku svega dvadesetak dana kasnije”. Namera je jasna – jednim udarcem bi da postigne duple poene. I ocrni Karića,  i “zagrebe” predsednika Srbije.

Tim gore po činjenice. Jer, Karić je prognan iz Srbije i stvorio čudo u svetu gde nije mogao da  bilo šta učini, ukoliko ne može  pred tamošnjom javnošću, vlašću i  samog predsednika te države ne  prostre isključivo vidljive rezultate. Jer, u Belorusiji je izgradio preko 4 miliona kvadratnih metara stambenog i  poslovnog prostora. Zapravo, izgradio je bar tri “grada u gradu”, inspirisao postignutim predsednika Lukašenka da postojeći aerodrom preseli na drugo mesti a  taj prostor ustupi ”Dana Holdingu” u okviru BK kompanije na čijem je čelu Bogoljub Karić. I da zida još jedan “grad u gradu”. Čudno je da se pisac nije setio  da u  Beogradu već dve godine stoji projekat i neostvarena želja Bogoljuba Karića da zida “Tesla grad” u kojem bi kvadrat koštao 500 dolara?!

Tačno – zašto? Mislim,  otkud uopšte ideja da se “nevinost” Miškovića navodno brani čitavim buketom nekadašnjih ili  sadašnjih tajkuna, kada je namera krajnje prozirna – uz neke uslove ili nečije potrebe trebalo je ocrniti Karića, koji je iz porodične garaže u Peći stigao do svetske slave, iako ga je rođena država prognala  upravo kada su tadašnjim ljudima na vlasti puna usta bila “demokratskih sloboda”, koje čak imaju i svoju neporecivu cenu. Jer, Karićima su uništene – Astra banka i BK TV. Banci je Vrhovni sud vratio licencu, ali je onda  promenjen zakon i guverner NBS dobio diskreciono pravo da ne izvrši izvršnu presudu Vrhovnog suda, kao što je  istim putem BK TV vraćena nacionalna frekfencija, ali ne i ostvarena, opet, izvršna presuda Vrhovnog suda ,jer o  frekfenciji se već mesecima čeka odluka REM.

I samo  ova dva slučaja su dovoljna da svakog od nas liši potrebe da sumnjamo  u rezultate Karića, jer su potvrđeni na najvišoj sudskoj instanci i to ne kod aktuelne, već  na biralištima zamenjene vlasti . I uz  neoborivo svedočenje  svetske, a ne domaće javnosti! Američka respektibilna institucija je BK kompaniju svrstala na 23. mesto  u 100 najuspešnijih graditelja.

Otuda i pitanje- čemu vređanje skoro 100.000 članova Pokreta SNAGA SRBIJE – BK . Besmisleno je braniti “nevinost” Miškovića time da se vređaju ljudi koji čine Pokret SNAGA SRBIJE, jer kolega, nemajući snage da direktno za nešto optuži predsednika SNS ali i Srbije, podmeće to javnosti kao kukavica jaje, sledećom rečenicom:”  A tokom čitave te „evolucije“ Bogoljubov Pokret snaga Srbije, za koji je Vučić tvrdio da je stranka kojoj je „lopovluk metod delovanja“, neprestano je koalicioni partner naprednjaka”

Ima li makar jedan primer koji bi  porekao da između PSS- BK i SNS  stoji išta drugo osim svesna namera da Srbija gradi, radi i rađa, a to znači i ekonomski osnaži, kako to Bogoljub Karić  uvek ističe  kada je reč o programskim ciljevima stranke na čijem je čelu!

Mirko Stamenković

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime