ЛАЖ ЗА СВЕ ПАРЕ!

0
3066

Од увек сам се клонио колега које истину или лаж покушавају да пласирају упоређујући неупоредивим уместо да сопственим истраживањем или сопственом професионалном савешћу понуде јавности своје документовано убеђење Типичан пример се догодио ових дана у недељнику који још није нашао своје место на београдском тржишту да би вредело да му спомињем име. Реч је о некој врсти “колумне” под насловом “Мишковић међу “невинима”.  Читалац очекује да колега документовано, макар само у некој скраћеној верзији, објасни зашто се и како једном бизнисмену суди пет година, при чему се  “кривица” сведе на то  што је отац сину покушао да прикрије утају пореза.

Али, oвај! Некада  цењену српску новинарску школу, у којој се губио посао, али не и професионални морал, урушавају они који из само њима добро знаних разлога  бранећи неког, свакако “ не тек тако”, заправо  се обрушавају  на неког другог. И то без икаквог повода?!

Дакле, заборавите да ли је Мишковић “невин” или није. Стрелице са отровним врхом су уствари усмерене  ка Богољубу Карићу. Јер, довољно је само неколико примера и да све однесе мутна Сава, а писац преживи  без огреботина, избрисавши трагове  – да ли је случајно што је “проглшавајући невиност Мишковића” заиграо на карту данас више него популарну међу огољеним опозиционарима, који ни у Лучанима више не могу да добију ни респектујући проценат гласова. Он би и “главу Карића, али и макар да огребе главу Вучића”!

 Дакле, писац пита:” Какво би то чудо требало да се догоди па да и Мишковић, попут Богољуба Карића, еволуира у вођиним визијама? Отуда ни од куд  тврдња да „обрачун са тајкунима не треба да се заврши само на Карићу, јер треба да се хапсе и остали мафијаши и лажни бизнисмени“, преко наводно бесне реакције кад је Богољубу укинута потерница, до присуства свечаном отварању шопинг мола БК групе у Минску свега двадесетак дана касније”. Намера је јасна – једним ударцем би да постигне дупле поене. И оцрни Карића,  и “загребе” председника Србије.

Тим горе по чињенице. Јер, Карић је прогнан из Србије и створио чудо у свету где није могао да  било шта учини, уколико не може  пред тамошњом јавношћу, влашћу и  самог председника те државе не  простре искључиво видљиве резултате. Јер, у Белорусији је изградио преко 4 милиона квадратних метара стамбеног и  пословног простора. Заправо, изградио је бар три “града у граду”, инспирисао постигнутим председника Лукашенка да постојећи аеродром пресели на друго мести а  тај простор уступи ”Дана Холдингу” у оквиру БК компаније на чијем је челу Богољуб Карић. И да зида још један “град у граду”. Чудно је да се писац није сетио  да у  Београду већ две године стоји пројекат и неостварена жеља Богољуба Карића да зида “Тесла град” у којем би квадрат коштао 500 долара?!

Тачно – зашто? Мислим,  откуд уопште идеја да се “невиност” Мишковића наводно брани читавим букетом некадашњих или  садашњих тајкуна, када је намера крајње прозирна – уз неке услове или нечије потребе требало је оцрнити Карића, који је из породичне гараже у Пећи стигао до светске славе, иако га је рођена држава прогнала  управо када су тадашњим људима на власти пуна уста била “демократских слобода”, које чак имају и своју непорециву цену. Јер, Карићима су уништене – Астра банка и БК ТВ. Банци је Врховни суд вратио лиценцу, али је онда  промењен закон и гувернер НБС добио дискреционо право да не изврши извршну пресуду Врховног суда, као што је  истим путем БК ТВ враћена национална фрекфенција, али не и остварена, опет, извршна пресуда Врховног суда ,јер о  фрекфенцији се већ месецима чека одлука РЕМ.

И само  ова два случаја су довољна да сваког од нас лиши потребе да сумњамо  у резултате Карића, јер су потврђени на највишој судској инстанци и то не код актуелне, већ  на биралиштима замењене власти . И уз  необориво сведочење  светске, а не домаће јавности! Америчка респектибилна институција је БК компанију сврстала на 23. место  у 100 најуспешнијих градитеља.

Отуда и питање- чему вређање скоро 100.000 чланова Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК . Бесмислено је бранити “невиност” Мишковића тиме да се вређају људи који чине Покрет СНАГА СРБИЈЕ, јер колега, немајући снаге да директно за нешто оптужи председника СНС али и Србије, подмеће то јавности као кукавица јаје, следећом реченицом:”  А током читаве те „еволуције“ Богољубов Покрет снага Србије, за који је Вучић тврдио да је странка којој је „лоповлук метод деловања“, непрестано је коалициони партнер напредњака”

Има ли макар један пример који би  порекао да између ПСС- БК и СНС  стоји ишта друго осим свесна намера да Србија гради, ради и рађа, а то значи и економски оснажи, како то Богољуб Карић  увек истиче  када је реч о програмским циљевима странке на чијем је челу!

Мирко Стаменковић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име