Кула у сновима, и Кула у данашњици!

0
3339

У Кули је одржан састанак општинског одбора ПСС- БК. Први утисак – желе свом граду не да се врати тамо где је био, а био је високо позициониран, и економски и политички, већ да конкурише мађарским наjпознатијим бањама. Кула јесте остала целој Србији знана по добром животу у граду на Каналу Дунав – Тиса – Дунав, који су некад млади чланови Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК чистили од муља на сопствену инцијативу, као и њихови вршњаци у Раткову, који су очистили од корoва и свега другог „станиште својих предака“ и тако постали познати у целој Војводини!

И „филм“ прошлости, са „филмом будућности“, али без инсерата садашњости, дуго је био „на програму“ састанка општинског одбора Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК Кула. Штета што је било мало младих. Штета што стоје приступнице нових чланова и симпатизера, који ће се наводно активирати тек када се реши проблем „зидања бање“,од које данас само негде у дубини постоји сазнање о минералним изворима .И да су неки заинтересовани да то финансирају, а заборављају колико је дуг пут до тога. А поготово да чак и данас већ афирмисане бање преживљавају тешке дане.

Кула је пример, не треба јој то узети као зло, као у оној народној басни о колебању између врапца у руци и голуба на грани. Јер, још 400 чланова и симпатизера , који би покренули Кулу, а поготово бројне месне заједнице, ако ништа друго били би знак да садашњи коалициони партнер је за довољно јак да буде више цењен у свим акцијама на подизању Куле на ниво других војвођанских градова. Једино, што се у политици „броје“ акције, а не „лагеровани“ потенцијал?!

Суштина састанка општинског одбора ПСС-БК и напора људи из Централе је не да оспорава Бању као изврсну и реалну будућност, већ да дотле ваља живети и помоћи оним немоћним. Јер, основна идеја ПСС-БК је да Србија данас, а не у некој будућности, буде покретач активирања сваког појединца да искористимо сваки милиметар приближавања тој будућности кроз данашње јачање и оздрављење и свог града, и своје Србије.

А поготово да 400 људи не стоји као нека „резерва“, ако први ешалон не успе у намери да покрене нешто битно. Можда и мало, али корисно свом граду. Дакле, од „снова се не живи”, већ од данашњих резултата. Другим речима, чини се да је Општински одбор у Кули најзад схватио не само да има „резервну армији од 400 чланова, који су ставили свој потпис“. И зато их , да би их ценили сви, али буквално сви, ваља се доказати и онда када се легитимно и легално одмеравају снаге. А то значи – не утркујмо се само у идејама, ма да су оне увек потребне, већ се пребројавајмо у месним заједницама колико је ко јак и колико свако од нас тренутно доприноси да је Србија довољно снажна да се одупре и спољним и домаћим непријатељима. А ПСС Кула има снаге за то данас ,а не у сновима!

Само јака Србија може да сачува и себе и своју целину!

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име