Концерт за памћење: „Руски козаци“ дочекани овацијама (ФОТО-ВИДЕО)

0
2310

Еминентни носилац козачке културе, државни професионални играчки ансамбл Руске Федерације „Руски козаци“ наступио је у београдском Сава Центру.

Аплаузи у Великој дворани Сава центра у суботу увече су се орили заједно са песмом и игром ансамбла козаци Русије, чијим се наступом престоница уцртала на мапи њихове европске турнеје поводом седамдесете годишњице победе над фашизом.

Већ прве тактове војничког добоша публика је прихватила као позив на тапшање – у ритму дланова измарширали су плесачи у црвеним униформама, газећи као један. Кореографија је убрзо усталасала дуге капуте, готово вртоглавим окретањима, које су пратили кораци фолклора. На сцени су им се придужиле и девојке, од чијих ношњи се зашаренила сцена у вихору игре. Ређале су се нумере из наслеђа козачке традиције, уз љуте мегдане сабљама, реквизитним пушкама са све захтевнијим корацима игре. Нису изостале ни „Каљинка“, „Циганчица“, у чијим стиховима се придужила и публика.

Из првих редова уживали су председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом, руски амбасадор Александар Васиљевич Чепурин са супругом Наталијом, министака енергетике Зорана Михајловић, личности иза јавног живота међу којима и народни посланик Драгомир Ј. Карић са унуком Јанићијем.

Генерални директор Ансамбла Леонид Милованов рекао је да су „Руски козаци“ ансамбл на високом професионалном нивоу и да је ово концерт за памћење, истакавши значајно пријатељство са Србијом и у знак поштовања према нашој земљи, али и да је веома битна реакција публике, јер уметници без ње не би ништа значили.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име