Србија на путу изласка из кризе поручено из Привредне коморе Србије

0
2291

Председник Владе Александар Вучић отворио је скуп под називом „Како да радимо заједно“, који организује Привредна комора Србије с циљем чвршћег повезивања домаће и међународне пословне заједнице, рекавши да је Србија на путу изласка из кризе. Присутне госте поздравио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Међу учесницима поред највиших представника Владе Републике Србије, скупу је порисуствовало више од 350 представника трговинских одељења страних амбасада, мешовитих привредних комора и других страних пословних асоцијација, иностраних фирми које раде у Србији, као и домаћих компанија које послују са иностранством међу којима и Алијанс БК група на челу са генералним директором Љубицом Вукотић.

Скуп се организује имајући у виду актуелне циљеве и настојања Владе Републике Србије на пољу интернационализације привреде и пружиће прилику да се на једном месту представе и најновије економске мере, пословни амбијент и политика владе према страним инвеститорима, навели су организатори.

Успостављање успешније сарадње са мешовитим коморама, пословним асоцијацијама и амбасадама, као и презентација српских потенцијала је императив у раду Коморе и креирања њеног имиџа, као институције, која прати привредне токове и доприноси повезивању привредника на свим нивоима, кажу у ПКС.
Скупу су присуствовали и Велибор Стевић, генерални секретар Удружења индустијалаца Србије као и Перса Мињовић, приватни предузетник.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име