Казахстан увек даје подршку Србији,а то потврђује и именовање првог амбасадора у Србији

0
2396

Београд је током одржавања 141. заседања Интерпарламентарне уније од 13. до 17. отобра домаћин делегацијама 150 националних параламената, међу којима је и делегација Казахстана коју предводи председник доњег дома (Мажилис) Парламента Казахстана Нурлан Нигматулин.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије, приредио је, након церемоније свечаног отварања у Сава центру, госту из једне о најбогатијих централноазијски држава сусрет с председником Србије Александром Вучићем и председницом Народне скупштине Србије Мајом Гојковић.

rpt

Нурлан Нигматулин је председнику Вучићу пренео поздраве председника Казахстана Касима Жомарта Токајева, као и првог председника и оснивача модерног Казахстана Нурсултана Назарбајева. Изузетна сарадња на председничком нивоу допринела је да односи између две државе буду подигнути на највиши ниво, а то потврђује и именовање првог амбасадора Казахстана у Србији. Од те пријатељске државе увек смо имали пуну подршку за очување територијалног интегритета

Приликом сусрета са колегиницом Мајом Гојковић, Нигматулин јој је честитао на одличној организацији једног од најзаначајнијих догађа ове године у свету. Председница Народне скупштине Србије се захвалила на подршци коју Казахстан даје Србји и срдачно узвратила на поздраве које јој је упутила председница Сената Дарига Назарбајева.

Блиским односима између две државе својом активном народном дипломатијом веома су допринели народна посланица Миланка Карић, почасни конзул Казахстана у Србији и председница Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини, као и народни посланик Драгомир Ј. Карић, који је 1992. постао први почасни конзул Казахстана у Канади, пошто се та држава осамосталила након распада СССР.


 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име