Карић честитао новом председнику Туниса Каису Саједу

0
2259

Народни посланик Драгомир Ј. Карић честитао је Каису Саједу победу на председничким изборима у Тунису.

Ваша екселенцијо,

У име Парламентарне групе пријатељства са Тунисом при Народној скупштини Србије чији сам председник и Удружења грађана Србије у Тунису на чијем сам челу, у име Миланке Карић, народне посланице из Покрета Снага Србије – Богољуб Карић у којем сам заменик председника, у име породице Карић и у своје лично име, честитам вам на избору за председника Републике Тунис.

Први демократски изабрани председник Републике Тунис господин Бежи Каид Есебси неговао је искрене односе са Републиком Србијом и са нашим председником Александром Вучићем. Верујем да ћете ви настојати да их унапреди у свим сегментима и да ће Република Тунис под вашим вођством наставити да прати пут одличних билатералних односа са Републиком Србијом.

Велику захвалност дугујемо Републици Тунис што није признала такозвану државу Косово и што поштује интегритет Републике Србије. Ове године је Србија добила своју улицу у Тунису, а Тунис своју у Србији.

Тунис и Србију везује пријатељство које датира још из времена Првог светског рата када је народ Туниса помогао да се 52.000 српских војника опорави након што су били приморани да се преко снегом оковане Албаније повуку из своје отаџбине. Нажалост, нису се сви вратили у Србију. На тлу Туниса је остало 3.700 гробова српских ратника. Поменућу и помоћ Тунису од стране ондашње Југославије, у чијем је саставу била Србија, приликом стицања независности средином педесетих година.

Желим вам много успеха у раду и да водите Репубилку Тунис путем просперитета.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име