Карић: ДР Конго чува суверенитет Србије

0
2671

Амбасадор Демократске Републике Конго Пол-Емил Чинга приредио је вечеру поводом доласка високе парламентарне делегације његове земље у Београд на 141. заседање Интерпарламентарне уније, а као специјалног госта у своју резиденцију позвао је народног посланика Драгомира Ј. Карића, председника Парламентарне групе пријатељства са Конгом у Народној скупштини Србије.

Карић је казао да председница Народне скупштине Маја Гојковић са сарадницима планира почетком јануара званичну посету Бурундију и Руанди на позив колега из тих држава, а потпредседник Сената ДР Конго одмах се надовезао рекавши народном посланику Драгомиру Ј. Карићу да том приликом српски званичници обавезно морају да посете и његову земљу.

Чланове делегације ДР Конго, у којој је био и други потпредседник Скупштине, веома је занимала актуелна ситуација у Србији и региону коју им је Карић детаљно појаснио. Он им се захвалио на принципијелној подршци Србији у очувању суверенитета и територијалног интегритета, на шта је добио одговор да наша земља увек може да рачуна на подршку ДР Конго у свим међународним институцијама. Додао је да је Србија према афричким државама наставила политику коју је неговала СФРЈ и да је увек подржавала њихову независност.

Драгомир Ј. Карић је нагласио да су темељ добрих билатералних односа осим развијене политичке сарадње и чврсти контакти у сфери економије, привреде, културе, образовања и предложио да већ приликом посете председнице Народне скупштине Маје Гојковић буде размотрено све што могу две пријатељске државе међусобно једна другој да понуде.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име