Karić: DR Kongo čuva suverenitet Srbije

0
2573

Ambasador Demokratske Republike Kongo Pol-Emil Činga priredio je večeru povodom dolaska visoke parlamentarne delegacije njegove zemlje u Beograd na 141. zasedanje Interparlamentarne unije, a kao specijalnog gosta u svoju rezidenciju pozvao je narodnog poslanika Dragomira J. Karića, predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kongom u Narodnoj skupštini Srbije.

Karić je kazao da predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa saradnicima planira početkom januara zvaničnu posetu Burundiju i Ruandi na poziv kolega iz tih država, a potpredsednik Senata DR Kongo odmah se nadovezao rekavši narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću da tom prilikom srpski zvaničnici obavezno moraju da posete i njegovu zemlju.

Članove delegacije DR Kongo, u kojoj je bio i drugi potpredsednik Skupštine, veoma je zanimala aktuelna situacija u Srbiji i regionu koju im je Karić detaljno pojasnio. On im se zahvalio na principijelnoj podršci Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, na šta je dobio odgovor da naša zemlja uvek može da računa na podršku DR Kongo u svim međunarodnim institucijama. Dodao je da je Srbija prema afričkim državama nastavila politiku koju je negovala SFRJ i da je uvek podržavala njihovu nezavisnost.

Dragomir J. Karić je naglasio da su temelj dobrih bilateralnih odnosa osim razvijene političke saradnje i čvrsti kontakti u sferi ekonomije, privrede, kulture, obrazovanja i predložio da već prilikom posete predsednice Narodne skupštine Maje Gojković bude razmotreno sve što mogu dve prijateljske države međusobno jedna drugoj da ponude.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime