Казахстан обележио празник Независности

0
2160

У хотелу Мериот у Будумпешти амбасадор Републике Казахстан Нурбак Рустемов и његова супруга Гулмира Рустемов организовали су свечани пријем поводом Националног празника. Република Казахстан, после распада Совјетског Савеза последња је прогласила своју независност и то тек, 16. децембра 1991. године. Дотадашњи комунистички лидер Нурсултан Назарбајев постао је први и до сада једини председник Казахстана.

Република Казахстан амбасаду ће у Београду, како је најављено, отворити 2016. године а до тада своје надлежности обавља из Будимпеште. На свечани пријем Казахстана у главни град Мађарске осим нашег амбасадора Радета Дробца позвани су и шеф посланичке групе пријатељства Србије и Казахстана, народни посланик Миланка Карић као и члан групе, посланик Драгомир Ј.Карић.

Осим амбасадора Рустемова присутним гостима поздравним речима обратио се и министар спољних послова и спољне трговине Мађарске Петер Сијарто који је похвалио билатералне односе две земље.

Казахстан је чланица УН, ОЕБСА, Савета туркофоних држава, Партнерства за мир, Шангајске организације за сарадњу. ОДКБ, Заједнице независних држава и Евроазијске уније.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име