Karići proslavljaju Svetog Jovana Krstitelja / 2016 FOTO VIDEO

0
2646


Presecanjem slavskog kolača sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim Irinejom, porodica Karić je u vili „Jelena“ obeležila svoju krsnu slavu Sveti Jovan Krstitelj.

Kao i svake godine, Karići to čine u večeri pred sam dan slave, kada na Bogojavljenje lome slavski kolač u prisustvu najstarijeg člana porodice, Danice Karić, koja monaški život provodi kao mati Angelina.

Sve goste pozdravio je domaćin slave Dragomir J. Karić, dok je poglavar srpske crkve, blagoslovivši trpezu, poželeo da brojna porodica Karić proslavlja svoju krsnu slavu još mnogo godina, bilo da je na okupu kao večeras ili rasejana po čitavom svetu.
IMG_0761

„Ovo je jedna od retkih porodica gde se u molitvi za njeno zdravlje pominje veoma mnogo imena. To nekada uopšte nije bilo neobično, ali danas jeste. Blagodareći matici koja je ovde među nama, mati Angelini, ova porodica se održava. Iako su raseljeni, u ime krsne slave oni se patrijarhalno okupljaju i tako čuvaju svoje drevne običaje. Želim im da to čine i u budućnosti“, poručio je patrijarh srpski Irinej u besedi, napomenuvši da je slava Sveti Jovan Krstitelj ujedno i slava Srpske pravoslavne crkve.

Među zvanicama bili su i članovi diplomatskog kora, među kojima ambasadori Belorusije, Rusije, Argentine, Austrije, Irana, Sirije, Palestine, Indonezije, Venecuele Kazahstana, Tunisa…

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime