Карићи прослављају Светог Јована Крститеља / 2016 ФОТО ВИДЕО

0
2669


Пресецањем славског колача са Његовом Светости Патријархом српским Иринејом, породица Карић је у вили „Јелена“ обележила своју крсну славу Свети Јован Крститељ.

Као и сваке године, Карићи то чине у вечери пред сам дан славе, када на Богојављење ломе славски колач у присуству најстаријег члана породице, Данице Карић, која монашки живот проводи као мати Ангелина.

Све госте поздравио је домаћин славе Драгомир Ј. Карић, док је поглавар српске цркве, благословивши трпезу, пожелео да бројна породица Карић прославља своју крсну славу још много година, било да је на окупу као вечерас или расејана по читавом свету.
IMG_0761

„Ово је једна од ретких породица где се у молитви за њено здравље помиње веома много имена. То некада уопште није било необично, али данас јесте. Благодарећи матици која је овде међу нама, мати Ангелини, ова породица се одржава. Иако су расељени, у име крсне славе они се патријархално окупљају и тако чувају своје древне обичаје. Желим им да то чине и у будућности“, поручио је патријарх српски Иринеј у беседи, напоменувши да је слава Свети Јован Крститељ уједно и слава Српске православне цркве.

Међу званицама били су и чланови дипломатског кора, међу којима амбасадори Белорусије, Русије, Аргентине, Аустрије, Ирана, Сирије, Палестине, Индонезије, Венецуеле Казахстана, Туниса…

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име