Karići će da vladaju Jugoslavijom! NESVAKIDAŠNJA PONUDA!

2
5390

Blaško Gabrić koji je pre 16 godina osnovao IV Mini Jugoslaviju na imanju u Subotici namerava da je na upravljanje prepusti čuvenoj braći iz Peći, a pasoš je već uručio narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću

Jugoslavije, one velike sa zvezdom petokrakom na zastavi odavno nema, ali je se i dalje neki s nostalgijom sećaju. I sve bi dali da ponovo zaživi…

A dok realnost neumitno nađačava njihove želje, taj duh prošlih vremene mogu da osete u Subotici gde već 16 godina postoji IV Mini Jugoslavija. Na severu Srbije, na neka tri i po hektara, Blaško Gabrić smestio je obrise one države koja se prostirala od Vardara do Triglava i za kojom će večno da žali. A sada je rešio da je prepusti na upravljanje braći Karić! Eto, jednu celu zemlju.

Svoje namere je izneo na tribini Pokreta Snaga Srbije – BK održanoj povodom izbora za mesne zajednice u Subotici. On je tada narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću uručio pasoš Mini Jugoslavije dodavši da je već iskopan bazen čije su ivice nalik obali Jadranskog mora i da bi bilo dobro da čuvena porodica biznismena iz Peći u toj „državi“, koju je rad da im preda, napravi dom za stara lica, povratnike iz inostranstva.

Dragomir J. Karić je s osmehom prihvatio, da kažemo, rozikasti pasoš u kojem su osim ličnih podataka, njegova slika sa suprugom Hafom, himna SFRJ, te fotografije onih koji su nošeni jugonostalgijom već posetili taj kutak u Subotici. Poneki su kroz radne akcije pomogli da dobije elemente kojima se odlikovala Titova Jugoslavija, zemlja iz koje su braća Karić krenuli u relazaciju nekih od najvećih i najznačajnijih građevinskih poduhvata na svetu.

2 KOMENTARA

  1. Ehhh,daj Bze da bude tako da se udruze neslozna Yu braca i da zivimo normalno ko sto smo i zivjeli.Mogo bi Bogoljub da vodi tu zemlju gdje bi se isticali kvaliteti rada i ljudskosti a ne nacio alizam i aveti proslosti.Pozdrav svima koji citaju a narocito onima koji misle ovako da je ljepse i moguce ljudski zivjeti u zajednici ma kako je zvali a koju bi vodio onaj koji ljubi Boga a time i sve u Njegovoj kreaciji sa zivim bicima i ljudima a kojeg Bog ljubi vise i moze mu pomoci u tome uz blagoslove sto vise nas kojk to hocemo i vidimo kao plemenito i zdravo rjesenje zajednickog zivljenja u rahlicitosti pa i u religiji i vjeri kao sto je bio primjer Bosne koju rasturaju demoni ogrezli u zlo iz tronacionalistickog tora.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime