Карићи ће да владају Југославијом! НЕСВАКИДАШЊА ПОНУДА!

0
4408

Блашко Габрић који је пре 16 година основао IV Мини Југославију на имању у Суботици намерава да је на управљање препусти чувеној браћи из Пећи, а пасош је већ уручио народном посланику Драгомиру Ј. Карићу

Југославије, оне велике са звездом петокраком на застави одавно нема, али је се и даље неки с носталгијом сећају. И све би дали да поново заживи…

А док реалност неумитно нађачава њихове жеље, тај дух прошлих времене могу да осете у Суботици где већ 16 година постоји IV Мини Југославија. На северу Србије, на нека три и по хектара, Блашко Габрић сместио је обрисе оне државе која се простирала од Вардара до Триглава и за којом ће вечно да жали. А сада је решио да је препусти на управљање браћи Карић! Ето, једну целу земљу.

Своје намере је изнео на трибини Покрета Снага Србије – БК одржаној поводом избора за месне заједнице у Суботици. Он је тада народном посланику Драгомиру Ј. Карићу уручио пасош Мини Југославије додавши да је већ ископан базен чије су ивице налик обали Јадранског мора и да би било добро да чувена породица бизнисмена из Пећи у тој „држави“, коју је рад да им преда, направи дом за стара лица, повратнике из иностранства.

Драгомир Ј. Карић је с осмехом прихватио, да кажемо, розикасти пасош у којем су осим личних података, његова слика са супругом Хафом, химна СФРЈ, те фотографије оних који су ношени југоносталгијом већ посетили тај кутак у Суботици. Понеки су кроз радне акције помогли да добије елементе којима се одликовала Титова Југославија, земља из које су браћа Карић кренули у релазацију неких од највећих и најзначајнијих грађевинских подухвата на свету.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име