Карић у Истанбулу на седници Генералне скупштине за одрживи мир и развој

0
2834

Седамнаести по реду проширени Одбор директора и седница Генералне скупштине Међународне организације Фондација за одрживи мир и развој (ИФСПД) одржана је у главном граду Турске Истанбулу. Догађају су присуствовали високи званичници из Турске, истакнути гости из земаља представљених у Међународној фондацији међу којима и члан Управног одбора из Србије Драгомир Ј. КАрић, руководство УНДП-а, представници Европске Уније, дипломате из Турске и многобројни медији. Форум је поздравио специјални изасланик турског председника Реџепа Таипа Ердогана, посланик турског парамента Исмаил Сафи.

Председавајући овим форумом, председник Међународне фондације др Димитар Костов у свом говору поделио је своју визију о будућности ове организације. Он је констатовао да је протекла 2018.година била успешна за ову међународну организацију, током које је ИФСПД организовао и учествовао на многим конференцијама. Поред тога Фондација је спровела и низ научних истраживања, попут Развоја информационих технологија и њиховог утицаја на одрживост развоја.

У прошлој години ИФСПД је пружио помоћ многим угроженим породицама и младим талентима, као и хуманитарну помоћ избеглицама. На састанцима је одлучено да се и даље посебна пажња посвети имплементацији истраживачким пројектима као једној од главних активности овог експертског саветодавног тела како би привукли искусне међународне стручњаке, консултатнте и стручњаке који се баве стратешким истраживањема. То подразумева обучавање и усавршавање људи унутар Међународне фондације за одрђиви мир и развој. Донета је декларација да се сви проблем у свету решавају у оквиру међународног права, да се формира Међнародни универзитет мира и стабилности, као и да се формира фонд за стипендирање младих талената.

Чланови Међународне фондације су на састанку одржали говоре о питањима мира, дијалога, образовања, науке, хуманитарне помоћи, иновацијама и активностима њених огранака. Састанци су успешно завршени и договорено је одржавање наредне Генералне скупштине и Управног одбора. За следећи форум прихваћена је тема Драгомира Ј. Карића, који је уједно И народни посланик у Скупштини Републике Србије, “Савремени електронски медији и тероризам”.

Нредног дана ИФСПД је одржао свечану вечеру у част десетогодишњице ове организације. Вечера је започела уводним говором једног од оснивача Интернационалне Фондације за одрживи мир и развој,… У свом говору он је говорио о разлозима стварања, путу развоја, јачању, достигнућима и активности удружења у претходних десет година. Честитао је члановима јубилеј и завалио им се на активном учешћу и доприносу активностима у оквиру организације.

У оквиру овог догађаја, су додељене и јубилејске награде оснивачима , ИФСПД члановима и партнерима Фондације за њихов посебан допринос организацији активности. Свечану вечеру пратио је међународни музички ансамбл.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име