Карић: Сајам туризма и ове године показао да је међународна манифестација (ВИДЕО)

0
2198

На сајму туризма ове године бројни излагачи из иностранства.

Народни посланик у Скупштини Србије Драгомир Ј. Карић посетио је данас Међународни сајам туризма у Београду и оценио да је та манифестација и ове године показала да је једна од већих, да се и првог дана сајма види да ће интереровање грађана и пословних људи бити на завидном нивоу.

Карић се на штанду Туниса у Хали 1 сусрео са амбасадором те земље Сејф Алах Рижибом где су и амбасадор и Карић, који је председник посланичке групе пријатељства с Тунисом, позвали грађане Србије да и ове године посете Тунис, упознају се са лепотама те земље, њеном културом и традицијом уз напомену да је потпуно безбедно путовати и да нема никаквог ризика.

Амбасадор Палестине у Београду Мухамед Набхан је на сајму казао да се Палестина ове године први пут представља грађанима Србије уз напомену да су они као и увек пријатељски расположени и прижељкују већи обим сарадње у области туризма.

Подсетио је на то да је Свети Сава живео три године у Палестини у једном од најстаријих манастира, те да 30 одсто становништва Палестине чине хришћани.

Драгомир Карић је у разговору с амбасадором Палестине истакао да прижељкује да организованих посета у Палестину и тај део Блиског Истока буде што више иако и сада има доста појединаца који путују у том правцу.
Народни посланик Карић посетио је и штанд Русије на сајму туризма у Београду где се сусрео с министром туризма и културе Калушке области Павелом Сусловим.

Суслов је у изјави казао да Русија не излаже први пут на сајму у Београду и да постоје велике могућности за унапређење сарадње са Србијом управо у области туризма.

Рачунамо и на то да може да се успостави директна авио-линија Калуга-Београд што ће олакшати посете људи из Русије Србији и обратно, рекао је Суслов.

Посланик Драгомир Ј. Карић обишао је током дана штанд Индије и још неколико предузећа на сајму туризма који је у току, као и штанд Јужне Африке.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име