Карић примио делегацију Гомељске области и амбасадора Белорусије Бриљова (ВИДЕО)

0
2404

Представници Гомељске области бораве у вишедневној посети Србији.

Народни посланик у Скупштини Србије и почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Ј. Карић примио је данас амбасадора Белорусије у Србији Валерија Бриљова и делегацију Гомељске области.

Том приликом је било речи о могућности сарадње пре свега у области транспорта, научној сарадњи две земље и развоју туризма.

Могућности за сарадњу су бројне и то у области медицине, економије, спорта, у сфери образовања, рекао је заменик губарнатора Гомељске области Владимир Привалов.

Он је додао да има много комбината и предузећа нарочито у области прераде млека која би била заинтересована за сарадњу са Србијом, да Белорусија има одличне спортске објекте и инфраструктуру па се може размишљати о интензивнијој сарадњи , спортским припремама и размени стручњака.

Амбасадор Белорусије у Београду Валериј Бриљов је додао да је делегација Гомељске области заједно са представнциима државног универзитета посетила Саобраћајни факултет у Београду, да ту постоје могућности размене стручног кадра и сарадња у научној сфери, али и да ће се током дана сусрести с представницима Алфа БК Универзитета где ће размотрити могућности сарадње у области спорта јер Алфа БК универзитет има, измедју осталог, смер менаџмент у спорту.

Амбасадор је рекао да је сарадња одредјених региона из Белорусије и Србије преко потребна и да та врста контаката брзо даје резултате, са чим се сагласио и народни посланик Драгомир Ј.Карић.

„Као почасни конзул Беорусије у Београду старам се да се испуни оно сто су зацртали два председника – Александар Лукашенко и бивши председник Србије Томислав Николић, што подржава садашњи председник Србије Александар Вучић, а то су настојања да се робна размена две земље до 2020. подигне на ниво од 500 милиона долара годишње“, подвукао је Карић.

Могућности за размену две земље су много веће и ови садашњи контакти само треба да допринесу да она расте из године у годину, казао је Карић.

Белорусија има дивна језера, сенаторијуме и могућности за развој медицинског туризма а и Србија са своје стране има шта да понуди оценили су чланови белоруске делегације који сутра путују у Нови Сад да се сретну с представнцима тамошњег Технолошког факултета .

Обе стране предложиле су дводневни економски форум у Београду где би привредници из Белорусије могли да се директно упознају са потенцијалним пословним партнерима из Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име