Карић: Искористити стратешко партнерство с Азербејџаном, Баку се приметно развија (ВИДЕО)

0
2211

Народни посланик у Скупштини Србије и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК  Драгомир Ј.Карић сусрео се данас са амбасадором Азербејџана у Београду Елдаром Хасановим и том приликом је оцењено да две земље и убудуће треба да раде на унапређењу билатералних односа и привредне сарадње.

„Азербејџан је земља од које много можемо да научимо, народ те републике је вредан, и главни град Баку се много изменио последњих деценија и то набоље“, казао је током сусрета Драгомир Ј.Карић који је додао да је људски потенцијал једна од највећих вредности Азербејџана .

Амбасадор Хасанов је захвалио посланику Карићу на пријему и рекао да је евидентно да се Азербејџан изградио последњих 15 година , да данас има нову инфраструктуру, многи социјални проблеми су решени, једном речју види се напредак.

Додао је да се у Азербејџану 11. априла ове године одржавају председнички избори и позвао је Драгомира Ј.Карића да заједно с парламентарном делегацијом допутује у главни град те републике и буде медју медјународним посматрачима.

Иначе, ове године се навршава пет година од потписивања Декларације о стратешком партнерству између Србије и Азербејџана али морамо рећи да могућности за економску сарадњу ни изблиза нису искоришћене , казао је Драгомир Ј.Карић.

С тим у вези посете делегација су више него добродошле и радо ћу се одазвати позиву да посетим Баку, рекао је Карић.

Амбасадор Хасанов је додао да Азербејџан разуме проблеме Србије по питању Косова, да се та република залаже за поштовање територијалног интегритета и суверенитета и стоји на становишту да је Косово српска јужна покрајина.

Ми имамо проблем с Нагорно Карабахом, свесни смо политике двоструких стандарда и разумемо проблеме са којима се Србија сусреће, казао је амбасадор Хасанов.

Он је подсетио и на иницијативу да се српски језик изучава у Азербејџану, а азерски на Београдском универзитету. Хасанов је подвукао и да ће у јуну месецу ове године у Београду бити уприличена међународна конференција поводом стогодишњице од рођења Нелсона Менделе где ће учешће узети и представници Азербејџана те да су могућности за сарадњу у области културе и образовања велике .

Сусрету је присуствовао и комерцијални директор БК Групе Милош Вучинић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име