Karić: Pokret Snaga Srbije se ne šlepa ni uz koga

0
1600

„Pokret Snaga Srbije Bogoljuba Karića ne šlepa se ni uz koga na izborima”, kaže za Danas Dragomir Karić, zamenik predsednika PSS-BK i poslanik u Skupštini Srbije sa liste Srpske napredne stranke. On napominje da Zorana Mihajlović, funkcionerka Srske napredne stranke, sigurno nije mislila na pokret Snaga Srbije, kada je izjavila da bi male stranke, koje su “godinama priljubljene na predsednika Aleksandra Vučića i SNS, konačno trebalo da izađu samostalno na izbore“.

“Naš ugovor o strateškoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom aktuelan je još uvek. Zato smatram da Zorana nije mislila na nas. Inače mi u pokretu Snaga Srbije podržavamo njen stav“, ističe Karić za Danas, ne želeći da objasni šta tačno podržavaju od onoga što je Zorana rekla, da li njen stav da male stranke konačno treba same da se oprobaju na izborima, ili to što je protiv predizbornih koalicija.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je ovih dana da je Srpska napredna stranka otvorena za saradnju sa svim svojim partnerima, ali je ocenila da bi „bilo dobro da i te stranke takođe provere svoju snagu na izborima“. Ona je istakla i da nema ništa protiv saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije, ali da „nije za zajedničku listu“.

Navela je i da je možda došlo vreme da svi izađu na izbore i da se “izmere” u biračkom telu, pa da se vidi koliko ko ima podršku. Njen stav je da tek onda treba razgovarati.

„To je sve lepo, sarađujemo sa svima, ali je vreme da vidimo koliko su individualno jaki“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da nije reč samo o SPS, već i o drugim malim strankama koje su godinama u Vladi, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama priljubljene na predsednika Vučića i SNS.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime