Карић: Катар ме одушевљава врхунским пословањем (ВИДЕО)

0
2411

Свечаним пријемом који је организовао амбасадор Катара шеик Мубарак бин Фахад ел Тани обележено је сећање на уједињење Катара 1878. године.

Празник је установљен 2007. године декретом тадашњег престолоналседника, а данашњег емира Катара, шеика Тамима бин Хамада Ал Танија.

– Част ми је да поздравим представнике Владе Републике Србије који су се придружили послави националног дана потврђујући тиме пријатељске односе који повезују наше братске народе под покровитељством височанства шеика Тамима бин Хамед ел Танија и председника Србије Александра Вучића. Катар тежи јачању односа са својим савезницима и у оквиру тога посвећује посебну пажњу јачању билатералне сарадње са пријатељском Србијом кроз повећање посета високих званичника што је допринело успостваљању бројних споразума између две земље – рекао је у поздравном говору амбасадор.

Он је указао и на добар пут којим иде наша земља:

– Србија је обезбедила стабилан живот свом народу и остварила велики напредак на путу економског развоја. Истовремено, Србија је ојачала свој кредибилитет у међународној заједници, а политиком неутралности и умерености се суочила свим регионалним и међународним изазовима.

Катар је најбогатија земља на свету са 102.000 долара БДП по глави становника, а следе га Лихтенштајн (89.000 долара), Бермуди (86.000 долара), Макау (82.000 долара) и Луксембург (78.000 долара). Према подацима из 2013. године у тој блискоисточној држави живело је 1,9 милиона људи, од чега само 278.000 држављана Катара, док су остало странци. Томе треба придодати и огроман број оних који се не воде као становници Катара а у тамо долазе као радници компанија из целог света.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Катаром у Народној скупштини Србије, указао је управо на те пословне подухвате.

– Оно што ме одушљева је како је тих 300.000 становника Катара упослило 10 милиона људи, колико их ради код њих из разних бранши и разних држава. То је један невиђени менаџмент! Читава држава је један менаџмент. Грађани Катара потврђују да ако се нешто хоће, онда се то и може да оставри – нагласио је Карић.

Процењује се да у Катару живи и о око 2.000 грађана Србије.

Пријему у београдском хотелу Хајат присуствовале су бројне личности како из политичког, тако и културног и привредног живота наше земље, предсваници дипломатског кора и верских заједница. За госте је приређена и наградна игра, као и закуска са традиоционалним специјалитетима Катара.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име