Карић: Када јачају Русија и Путин, расте и Србија (ВИДЕО)

0
2162

Када јача руска економија, када јача руска политика и уопште руска моћ, када расте ауторитет Владимира Путина и Србија расте, каже Драгомир Карић, народни посланик. Кроз векове смо увек имали један исти циљ, равноправност у нашем односу и бољи живот наших народа, напоменуо је Карић.

Карић каже да смо у том вековном односу тежили разумевању у свим областима наше сарадње, која су огледа кроз културна, хуманитарна, економска, академска и војна питања.

– Више не може бити изговор за модерну Русију, то што је била за време Јељцина – ми би вам помогли – али сте далеко. Русија је сада показала гађајући екстремне циљеве у Сирији, да не морамо више да будемо непосредни суседи да би били заштићени – истиче Карић.

– Зато подржавам ту политику, подржавам велику Русију и борим се за то да још више прибилижимо наше две економије, културу, образовање, информисање и самим тим наше народе – рекао је Карић.

Уручење почасног доктората Алфа БК Универзитета Александру Чепурину, амбасадору Русије у Србији представља велики догађај за ову високошколску установу, професоре и студенте, каже Карић. Према његовим речима, присутни су могли да чују предавање једног искусног и каријерног дипломате шта очекује свет, али и какве су могућности Србије и Русије за заједнички наступ на трећим тржиштима.

– Чули смо какве све позитивне промене могу да настану после избора у САД, Француско, Шпанији, Италији, Румунији, Молдавији, Бугарској и Македонији. То је изузетно важно, јер се то све тиче нас. Примера ради, ако се сад бугарски политичари одлуче за Јужни ток, Србија ће дугорочно бити обезбеђена са енергентима, који стижу из наше братске Русије – напоменуо је Карић.

Један овакав догађај, каже Карић, остаће упамћен по отворености амбасадора Чепурина, који је отворено и искрено одговарао на питања студената.

– Чепурин је нагласио значај политике Владимира Путина, односно за шта се он залаже, а то је равноправност међу државама, без обзира на њихову величину и економску, војну и политичку снагу. Равноправност међу партнерима, то је оно што треба да нас радује – изјавио је Карић.

Он је напоменуо да је сала била мала да прими све заинтересоване, који су хтели да чују предавање амбасадора Чепурина.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име