Одржан самит генералне Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње

0
2130

Данас је одржана седница пленарног заседања генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње, чији је председник министар спољних послова Ивица Дачић.

Све присутне поздравио је председавајући организације Црноморске економске сарадње министар спољних послова и први потпредседник Владе Ивица Дачић.

Самиту су присуствовали делегати из 16 земаља, међу њима и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

На самиту се говорило о унапређењу економске сарадње између земаља-чланица Организације, са посебним акцентом на трговину и туризам, које су све чланице означиле као секторе са великим потенцијалом и у којима могу да дају свој допринос и осете конкретне ефекте.

„Велико ми је задовољство што је Београд последњих месеци центар најважнијих активности Организације за црноморску економску сарадњу и њених сродних тела. У новембру је, у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије одржан састанак министара задужених за транспорт земаља-чланица, данас је Народна скупштина Републике Србије домаћин парламентарним делегацијама, 8. децембра ће Привредна комора Србије организовати састанак Пословног савета, а 13. децембра ћемо састанком Савета министара иностраних послова завршити наше шестомесечно председавање овом Организацијом и предати дужност Републици Турској“, изјавио је Ивица Дачић.
samit-1

Посебан сегмент посвећен је саобраћају.

„Искрено се надам да смо успели у реализацији задатака које смо поставили 1. јула 2016. када смо преузели председавање, узимајући у обзир сложеност политичких прилика у црноморском региону, поштујући све земље-чланице, не занемарујући њихове разлике, а фокусирајући се на оно што нам је заједничко – жеља за економским, културолошким и социолошким просперитетом и јачање сарадње у областима које нам у томе могу помоћи“, изјавио је Ивица Дачић.

 

фото: Марна Лопачић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име