Održan samit generalne Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje

0
2141

Danas je održana sednica plenarnog zasedanja generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, čiji je predsednik ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Sve prisutne pozdravio je predsedavajući organizacije Crnomorske ekonomske saradnje ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

Samitu su prisustvovali delegati iz 16 zemalja, među njima i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Na samitu se govorilo o unapređenju ekonomske saradnje između zemalja-članica Organizacije, sa posebnim akcentom na trgovinu i turizam, koje su sve članice označile kao sektore sa velikim potencijalom i u kojima mogu da daju svoj doprinos i osete konkretne efekte.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Beograd poslednjih meseci centar najvažnijih aktivnosti Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i njenih srodnih tela. U novembru je, u organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije održan sastanak ministara zaduženih za transport zemalja-članica, danas je Narodna skupština Republike Srbije domaćin parlamentarnim delegacijama, 8. decembra će Privredna komora Srbije organizovati sastanak Poslovnog saveta, a 13. decembra ćemo sastankom Saveta ministara inostranih poslova završiti naše šestomesečno predsedavanje ovom Organizacijom i predati dužnost Republici Turskoj“, izjavio je Ivica Dačić.
samit-1

Poseban segment posvećen je saobraćaju.

„Iskreno se nadam da smo uspeli u realizaciji zadataka koje smo postavili 1. jula 2016. kada smo preuzeli predsedavanje, uzimajući u obzir složenost političkih prilika u crnomorskom regionu, poštujući sve zemlje-članice, ne zanemarujući njihove razlike, a fokusirajući se na ono što nam je zajedničko – želja za ekonomskim, kulturološkim i sociološkim prosperitetom i jačanje saradnje u oblastima koje nam u tome mogu pomoći“, izjavio je Ivica Dačić.

 

foto: Marna Lopačić

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime