Karić: Kada jačaju Rusija i Putin, raste i Srbija (VIDEO)

0
2093

Kada jača ruska ekonomija, kada jača ruska politika i uopšte ruska moć, kada raste autoritet Vladimira Putina i Srbija raste, kaže Dragomir Karić, narodni poslanik. Kroz vekove smo uvek imali jedan isti cilj, ravnopravnost u našem odnosu i bolji život naših naroda, napomenuo je Karić.

Karić kaže da smo u tom vekovnom odnosu težili razumevanju u svim oblastima naše saradnje, koja su ogleda kroz kulturna, humanitarna, ekonomska, akademska i vojna pitanja.

– Više ne može biti izgovor za modernu Rusiju, to što je bila za vreme Jeljcina – mi bi vam pomogli – ali ste daleko. Rusija je sada pokazala gađajući ekstremne ciljeve u Siriji, da ne moramo više da budemo neposredni susedi da bi bili zaštićeni – ističe Karić.

– Zato podržavam tu politiku, podržavam veliku Rusiju i borim se za to da još više pribiližimo naše dve ekonomije, kulturu, obrazovanje, informisanje i samim tim naše narode – rekao je Karić.

Uručenje počasnog doktorata Alfa BK Univerziteta Aleksandru Čepurinu, ambasadoru Rusije u Srbiji predstavlja veliki događaj za ovu visokoškolsku ustanovu, profesore i studente, kaže Karić. Prema njegovim rečima, prisutni su mogli da čuju predavanje jednog iskusnog i karijernog diplomate šta očekuje svet, ali i kakve su mogućnosti Srbije i Rusije za zajednički nastup na trećim tržištima.

– Čuli smo kakve sve pozitivne promene mogu da nastanu posle izbora u SAD, Francusko, Španiji, Italiji, Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj i Makedoniji. To je izuzetno važno, jer se to sve tiče nas. Primera radi, ako se sad bugarski političari odluče za Južni tok, Srbija će dugoročno biti obezbeđena sa energentima, koji stižu iz naše bratske Rusije – napomenuo je Karić.

Jedan ovakav događaj, kaže Karić, ostaće upamćen po otvorenosti ambasadora Čepurina, koji je otvoreno i iskreno odgovarao na pitanja studenata.

– Čepurin je naglasio značaj politike Vladimira Putina, odnosno za šta se on zalaže, a to je ravnopravnost među državama, bez obzira na njihovu veličinu i ekonomsku, vojnu i političku snagu. Ravnopravnost među partnerima, to je ono što treba da nas raduje – izjavio je Karić.

On je napomenuo da je sala bila mala da primi sve zainteresovane, koji su hteli da čuju predavanje ambasadora Čepurina.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime