Карић: Гуча је доказала да је прави српски бренд и да је труба симбол српског домаћина (ВИДЕО)

0
2031

Драгомир Ј. Карић народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић, обишао је јуче 57. Драгачевски сабор трубача у Гучи и традиционално у име Карић фондације, даровао најбољег трубача статуом „Драгачевски победник“.

Карић је истакао да је статуа реплика споменика Трубачу у центру Гуче који је Карић фондација изградила давне 1998. године. Додао је и да представља симбол сабора, симбол целог краја, као и да је чувар српске традиције за будућност нације.

„За шест дана Гучу и Србују посетило је пола милиона обожавалаца звука трубе из региона, па чак и из далеке Аустралије, Јужноафричке Републике, Америке. Гуча је још једном доказала да је прави српски бренд, као и да је труба симбол српског домаћина, чији се магичан звук шири по целом свету. Нема Србина или странца који се није сликао код споменика и тај вредан симбол Србије није приказао целом свету. За изградњу тог споменика, веома је заслужна Карић фондација, док је наш покојни брат Сретен Карић, заслужан за то како Гуча данас изгледа“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

Највреднију статуу, Драгачевски победник, Драгомир Ј. Карић синоћ је уручио младом Београђанину Јанку Јовановићу.

„Ово је први пут да је на сабору трубача победио неко ко није са југазапада Србије. Поносан сам на њега зато што је самоук и зато што је након дугогодишњег вредног рада и труда успео да освоји прву награду“, каже Драгомир Ј. Карић и у шали додаје да је Гуча једино место где други играју како Срби свирају.

Драгачевски сабор трубача је традиционална манифестација и јединствена смотра трубача која се сваке године одржава у варошици Гучи у Драгачеву.

Оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана, проглашен је за победника 57. Драгачевског сабора трубача у Гучи.

За најбољег трубача, на једном од најпознатијих српских фестивала, синоћ је изабран Јанко Јовановић из Пожеге.

Златну трубу освојио је Иван Јовановић из Узича, а награда за најизворније музицирање припала је оркестру Ивана Ðенарића из Акмачића.

Награда за најбоље одсвирано коло и одсвирану народну песму „Пшеничице ситно семе“ припала је
Најбољи басиста на 57. Драгачевском сабору трубача је Илија Ðенадић из трубачког оркестра Ивана Ðенадића из Акмачића.

Титулу најбољег тенористе понео је Драган Јефтић из оркестра Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића из Пожеге, док је за најбољег бубњара проглашен Славиша Стаменковић из оркестра Владимира Ивановића из Загужања.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име