Карић честитао Лукашенку и народу Белорусије Дан независности (ВИДЕО)

0
2305

Карић честитао Лукашенку и народу Белорусије Дан независности

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, почасни конзул Белорусије, почасни представник Белоруске трговинско-индустријске коморе у Србији, и председник Парламентарне групе пријатељства са Белорусијом у Народној скупштини Србије честитао је председнику Белорусије Александру Лукашенку и белоруском народу Дан независности.

– Овај празник је у себи отелотворио храброст и херојску прошлост белоруског народа и постао живо сведочанство његове посвећености и љубави према домовини. Захваљујући подвизима дедова и очева у најтежим биткама освојена је велика победа у Другом светском рату као и право на живот и независност Белорусије. Данас се искрено радујемо импресивним успесима модерне Белорусије како у привреди, тако и у социјалној сфери и на међународној сцени – нагласио је Карић.

Он је у видео поруци поводом 3. јула, дана када је 1944. године главни град Минск ослобођен од немачког агресора, истакао да Белорусија и Србија стреме истим слободарским вредностима.

– Србија веома цени традиционалне односе са Белорусијом и добре традиционалне односе двојице председника Александра Лукашенка и Александра Вучића, који су усмерени на даљу блиску билатералну сарадњу у интересу два народа. На овај празнични дан пожело бих свим Белорусима добро здравље, благостање, срећу и мирно небо изнад глава. Живела Република Белорусија! Живело пријатељство Републике Белорусије и Републике Србије! – поручио је Драгомир Ј. Карић узвикнувши гласно три пута „ура“, вековни поклич слободе.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име