Snažna poruka narodnog poslanika povodom Dana Vojske Srbije
Karić: Čestitam praznik svim vojnicima, vrhovnom komandantu Vučiću i ministru odbrane Vulinu sa željom da se što pre uvede obavezan vojni rok!

1
2286

Narodni poslanik Dragomir J. Karić čestitao je Dan Vojske Srbije pripadnicima oružanih snaga naše zemlje sa željom da se što pre ponovo uvede obavezno služenje vojnog roka.

– Srpska vojska je zahvaljujući intenzivnom ulaganju države u njenu modernizaciju prevazišla sve nedaće sa kojima je do pre nekoliko godina bila suočena zbog nedostatka sredstava. Danas s ponosom možemo reći da ponovo predstavlja garant mira u regionu i čvrst temelj naše nezavisnosti u suvereniteta – naglasio je Karić i dodao:

– Narod ima ogromno poverenje u našu vojsku, a to pokazuje i veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka, za profesionalno zaposlenje, kao za i školovanje u Vojnoj gimnaziji i na Vojnoj akademiji. Verujem da su to jasni pokazatelji predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu da bi trebalo vratiti obavezno služenje vojnog roka, za šta se odavno zalažem. Znam da sve treba sagledati i sa ekonomskog aspekta, ali davno je rečeno da je bolje hraniti svoju vojsku nego tuđu – poručio je Karić.

1 KOMENTAR

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime