Карић ће помоћи да Сомбор нађе град побратим у Русији

0
2159

Народни посланик Драгомир Ј. Карић састао се у Сомбору са градоначелницом Душанком Голубовић.

У срдачном разговору дотакли су се низа важних тема и изнели конструктивне идеје, чија би реализација у блиској будућности довела до снажног привредног и економског напретка не само града већ и целог Западнобачког округа.

Градоначелница Голубовић је свог госта упознала са потенцијалима којима располаже Сомбор и могућностима које се нуде потенцијалним инвеститорима. Народни посланик Драгомир Ј. Карић је навео да умногоме може да допринесе повезивању са јаким компанијама из Русије, Белорусије, Казахстана и осталих држава бившег Совјетског Савеза, које су спремне да улажу у том делу Србије и да га развијају на добробит становништва. То би довело до сигурних радних места и смањило би одлазак пре свега младих људи у иностранство.

– Само у Русији постоји 85 региона и сваки наш округ би требало да се повеже са неким од њих или више њих. Знам да су Руси веома заинтересовани сарадњу у областима привреде и пољопривреде. И не само они. То је изванредна шанса, поготово након што је Србија потписала споразум о слободној трговини са Евроазијском економском унијом, чиме је отворено тржиште од 183 милиона људи! Долазак компанија из бившег СССР на ове просторе и снажнији продор наших квалитетних производа тамо било би од обостраног огромног значаја – истакао је Карић.

Такав вид сарадње у потпуности се уклапа у стратешку сарадњу Русије и Србије коју успешно спроводе председници Владимир Путин и Александар Вучић, али и стратешке сарадње наше државе са осталим земљама Евроазијске економске уније. Регионално повезивање је нешто на чему увек потенцира и Богољуб Карић, председник Покрета Снага Србије – БК и председник Удружења индустријалаца и предузетника Србије.

Градоначелница Душанка Голубовић је нагласила да је веома задовољна разговором:

– Господин Карић је истакао многе могућности које постоје у оквиру сарадње са Градом Сомбором, који је направио заиста боље услове за пословање у односу на то какви су били – почевши од комуналног опремања индустријске и стамбено-пословне зоне до уређења многих других услова пословања. Наш привредни амбијент је далеко бољи и пружа основе за једну ширу сарадњу, долазак привредника и отварање нових компанија. Отварање Града Сомбора према руском тржишту свакако јесте један нови потенцијал који треба искористити.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић прихватио је да буде посредник у тежњи Града Сомбора да се побратими са неким градом из Русије.

– У Сомбору имамо традицију неговања руске културе. Постоји неколико друштава која се тиме успешно баве, а имамо и одличну сарадњу са Руским домом. Тако се побудила и наша жеља да у Русији нађемо град са којим бисмо се побратимили и са којим бисмо развили јаке односе у областима културе и образовања. Било би нам веома драго уколико народни посланик Карић и у томе може да нам помогне – додала је градоначелница.

Током боравка у Сомбору народни посланик Драгомир Ј. Карић је са Персом Мињовић, председницом Извршног одбора Главног одбора ПСС – БК и Милошем Вучинићем, потпредседником ИО ГО ПСС – БК одржао састанак са члановима Градског одбора ПСС – БК, чији је председник Влатко Беловуковић.

Лепо време Драгомир Ј. Карић је искористио да са сарадницима прошета централним градским улицама где су му прилазили бројни грађани са којима се срдачно поздрављао и разговарао.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име