Још један камен темељац у Минску – БК Група

0
2150

На грађевинском објекту многофункционалног комплекса «Светионик Минска» у Белорусији, Председница Народне Скупштине Србије, Маја Гојковић, свечано је положила временску капсулу у камен темељац нових зграда.

Компанија „Зомекс Инвестмент“ која је део БК Групе, победила је на међународном конкурсу за изградњу 65 хектара у престижном делу Минска крајем 2008. Године; инвестициони уговор о реализацији комплекса потписан је са државом у 2011. години, када је и почела изградња прве фазе овог комплекса.

bk2

Укупна површина комплекса износи скоро 1 милион квадратних метара, док је око 50 процената комплекса већ изграђено, укљуцујуци стамбене зграде, највеци у Белорусији тржни центар и бизнис центар, подземне гараже.

Висе од 150 сарадника компаније окупило се да дочека гошћу из Србије а међу њима су били и Председник Комитета за стране послове и националну безбедност Републике Белорусије, Сењко Владимир Леонович, амбасадор Републике Белорусије у Србији, Владимир Николајевич Чушев, Амбасадор Републике Србије у Минску, г-н Вељко Ковачевић, руководиоци БК Групе (Дана Холдинг).

bk1

Председница Народне Скупштине Србије Маја Гојковић поручила је приликом свечаног полагања камена темељца: –

Задовољство ми је да могу да положим капсулу на оваквом светском пројекту од милион квадратних метара, «Светионику Минска» , чији је генерални извођач радова српски холдинг БК АСТРА ИНВЕСТ, холдинг који је 80-их година основао прву југословенско-совјетску приватну компанију у Москви, и холдинг који је у многим земљама изградио укупно више од 5 милиона квадратних метара пословно-стамбеног простора.

Данас српски холдинг у Белорусији гради укупно 1,5 милион квадратних метара, док септембра ове године започиње изградњу највећег европског Међународног Финансијског Центра, по узору на Дубаи и Хонк Конг, од 3 милиона квадратних метара пословно-стамбеног простора.

Драго ми је да у Минску заједничким снагама, као једна породица, Белоруси и Срби граде овакве велелепне пројекте који ће остати новим поколењима Белоруса, чиме потврђују братске односе наших земаља.

bk3

bk5

bk4

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име