Irak i Srbija nastavljaju da produbljuju saradnju / Karić sa Konzulom Republike Irak (VIDEO)

0
1698

Dragomir J. Karić narodni poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva Iraka i Srbije Narodne skupštine Republike Srbije, nastavlja da produbljuje saradnju između Republike Irak i Republike Srbije i ponovo se sastao sa Konzulom i otpravnikom poslova Ambasade Iraka u Srbiji, NJ.E. gospodinom Hajderom Rašidom Svadijem i Prvim sekretarom Ambasade gospodinom Ali Muhamedom Ali Galalajem.

Ponovna poseta Konzula Iraka u Srbiji vrlo je korisna radi unapređenja saradnje dve zemlje u svim segmentima, od privrede, ekonomije, trgovine, kulture i obrazovanja. Republika Irak i Srbija su prijateljske zemlje, te je i razgovor tekao u prijateljskom tonu, razmeni mišljenja i mnogih predloga sa obe strane, koji su korisni za jačanje buduće saradnje naših država.

Konzul i otpravnik poslova ambasade Republike Irak u Beogradu Hajder Rašid Svadi informisao je poslanika Karića da će delegacija Iraka posetiti Srbiju i da će se održati sastanak predstavnika Ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja, u okviru razgovora i političkih konsultacija.

Izrazio je želju da se u okviru te posete organizuje i sastanak u Narodnoj skupštini sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva kojoj i narodni poslanik gospodin Dragomir J. Karić pripada, a s obzirom na to da je obavestio g-dina Karića da u Parlamentu Iraka takođe postoji grupa prijateljstva Iraka i Srbije.

Poslanik Karić je imao čast da tokom nekoliko decenija više puta boravi u zvaničnoj poseti Repubulici Irak gde se susreo sa mnogobrojnim zvaničnicima, među kojima je bio i tadašnji Ministar građevinarstva Iraka, čije se Dragomir J. Karić rečenice rado seća i pominje: “Imamo novac i projekte, potrebne su nam srpske firme.“

Sastanku je prisustvovala i Ljubica Vukotić, direktorka Fondacije „Braća Karić“, koja je podsetila na građevinski projekat BK kompanije koji je pripreman za iračku oblast Sulejmanija, kao i za glavni grad Bagdad, kada je bila u poseti ovim oblastima u Iraku.

Postoji velika želja obe strane da se ovim poslovima srpsko građevinarstvo vrati na staze tadašnjih preduzeća koja su u toj zemlji izveli radove vredne više od devetnaest milijardi dolara.

Dogovoreno je da se na svim, pre svega privrednim, ekonomskim i trgovinskim predlozima koji su od velike obostrane važnosti, radi ubrzano, a istovremeno kulturnoj i obrazovnoj razmeni, za koju postoje velike mogućnosti.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime