Ирак и Србија настављају да продубљују сарадњу / Карић са Конзулом Републике Ирак (ВИДЕО)

0
1995

Драгомир Ј. Карић народни посланик и члан посланичке групе пријатељства Ирака и Србије Народне скупштине Републике Србије, наставља да продубљује сарадњу између Републике Ирак и Републике Србије и поново се састао са Конзулом и отправником послова Амбасаде Ирака у Србији, Њ.Е. господином Хајдером Рашидом Свадијем и Првим секретаром Амбасаде господином Али Мухамедом Али Галалајем.

Поновна посета Конзула Ирака у Србији врло је корисна ради унапређења сарадње две земље у свим сегментима, од привреде, економије, трговине, културе и образовања. Република Ирак и Србија су пријатељске земље, те је и разговор текао у пријатељском тону, размени мишљења и многих предлога са обе стране, који су корисни за јачање будуће сарадње наших држава.

Конзул и отправник послова амбасаде Републике Ирак у Београду Хајдер Рашид Свади информисао је посланика Карића да ће делегација Ирака посетити Србију и да ће се одржати састанак представника Министарстава спољних послова двеју земаља, у оквиру разговора и политичких консултација.

Изразио је жељу да се у оквиру те посете организује и састанак у Народној скупштини са члановима Посланичке групе пријатељства којој и народни посланик господин Драгомир Ј. Карић припада, а с обзиром на то да је обавестио г-дина Карића да у Парламенту Ирака такође постоји група пријатељства Ирака и Србије.

Посланик Карић је имао част да током неколико деценија више пута борави у званичној посети Репубулици Ирак где се сусрео са многобројним званичницима, међу којима је био и тадашњи Министар грађевинарства Ирака, чије се Драгомир Ј. Карић реченице радо сећа и помиње: “Имамо новац и пројекте, потребне су нам српске фирме.“

Састанку је присуствовала и Љубица Вукотић, директорка Фондације „Браћа Карић“, која је подсетила на грађевински пројекат БК компаније који је припреман за ирачку област Сулејманија, као и за главни град Багдад, када је била у посети овим областима у Ираку.

Постоји велика жеља обе стране да се овим пословима српско грађевинарство врати на стазе тадашњих предузећа која су у тој земљи извели радове вредне више од деветнаест милијарди долара.

Договорено је да се на свим, пре свега привредним, економским и трговинским предлозима који су од велике обостране важности, ради убрзано, а истовремено културној и образовној размени, за коју постоје велике могућности.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име