Интервју Бранка Иванишевића, председника ГрО Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Нови Сад

0
2574

На чело Градског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић дошли сте 2015. године, какво сте стање тада затекли, а како га оцењујете данас?

Тако је, од 2015. године сам на челу градског одбора наше странке и стање које сам затекао тада, најблаже бих описао, као нимало ружичасто. Организација Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК у Новом Саду постоји од 2004. године, дакле од самог осивања. 2006. године, прогоном председника Богољуба Карића у иностранство, од стране тадашњег режима, странку мапуштају многи функционери, којима је Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК служио само да остваре личне амбиције и ситне бенефите. Напуштањем Покрета нису напустили функције и мандате које су добили, неки су чак и читаве одборе „одвели“ својим одласком. Међутим, све се то данас променило.

У ком смислу?
Ситуација коју сам описао помогла нам је да прочистимо сопствене редове. Повратком Богољуба Карића у Србију, Покрету прилазе и они који никада нису имали намеру да се баве политиком. Енергија коју председник шири је „заразна“, немогуће је остати имун на њега. Предузимљивост, непосредност и на првом месту, истако бих, породична атмосфера која влада у Покрету СНАГА СРБИЈЕ – БК кључ су успеха. Како на пословном, тако и на политичком и приватном плану сваког од нас.

Преузимањем одбора Покрета у Новом Саду покренули смо и оживели низ активности. Организовали смо и организијемо акције, трибине, трудимо се да смо присутни у народу и да се нађемо у помоћи онима којима је најпотребнија. У односу на 2015. када сам преузео одговорност и када смо кренули практично од нуле, данас слободно можемо рећи, а да не звучим нескромно да смо успели да се позиционирамо на политичкој мапи Новог Сада, као политичка организација на коју се озбиљно рачуна.

Да ли и какву сарадњу имате са организацијама цивлног друштва?

Многа Удружења грађана и организације цивлног друштва су нам пришле. „Мисија за шапу“, која се бави заштитом права животиња, „Центар за хухмани развој“, „Удружење песника из отаџбине и расејања“ су само нека од њих. Са свима имамо потписане протокле о сарадњи. Не мешамо се и не утичемо на њихов рад, већ им помажемо логистички и организационо у оквиру наших могућности.

Активности које смо предузели су утицале да нам масовно прилазе и, како сам већ навео, грађани, пре свега до сада политички неопредељени.

То сви кажу, прилазе нам грађани и слично…

Верујем да је тако, са разликом да смо организација која је, за разлику од „многих“ који тако причају, видљива и на улицама Новог Сада, чак и по овом топлом летњем времену. Осим најјаче странке, СНС-а, неку претерану активности осталих политичких организација и нисам приметио.
Много смо и напорно радили (и даље радимо) од момента преузимања Покрета у Новом Саду да бих данас са пуним правом и без бојазни могао овако да говорим. Рећићу Вам само једну ствар, повратак председника у Србију смо дочекали у пуном саставу градског одбора, са развијеном инфраструктуром и чланством спремним за рад. Данас, након најновије ревизије, странка у Новом Саду броји преко 3000 чланова. Конкретно, месечно учлањујемо по 300 људи, само у Новом Саду. Са чим сам изузетно задовољан.

Какви су Вам планови у предстојећем периоду и будућности?

Као и свакој другој политичкој организацији. А, то је масовније присуство у Парламентима. Како републичком, тако у покрајинском и локалним. Спровођење програмских начела Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК, покретање привредне активности, са посебним акцентом на српског домаћина. То јест, на село и сељака, који је кичма развоја и бољитка СРБИЈЕ. Оздрављење српског села, бољи пласман робе и производа у европске земље и Руску федерацију, упошљавање домаће привреде и индустрије програмска су начела и циљеви која Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК жели да оствари.

Разговарао Слободан Јовановић 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име