ИНТЕРВЈУ Богољуб Карић више неће да буде „покорни слуга“: Ја сам СРПСКИ ТРАМП и хоћу да будем ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

0
2117

Осам месеци требало је да прође од његовог повратка у Србију па да од „бићу покорни слуга Србије“ стигне до „хоћу да будем премијер“! Баш то у интервјуу за „Блиц“ открива лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић.

Вучић је поменуо да сте љути на њега, да га је неки ваш пријатељ из иностранства напао у медијима. Зашто сте љути?

– Што бих био љут? Срцем и душом сам га подржавао у кампањи, направио је нешто што нико није откад постоји Србија. Помирио нас је са Истоком и Западом, немамо стресове шта ће нам ко рећи. Најбољи посао је урадио откад постоји Србија. Први пут буџет је у плусу, а његов претходници користили су функције и кабинете да крчме Србију, гледали су на њу као своју банку.

Да нема то везе са ПКБ, кажу да хоћете да га купите испод цене?

– Тражим само две ствари. Да живимо и радимо, у грађевини и агроиндустрији. Имамо Матијевића, Костића и Мишковића, а жеља нам је Карићи буду четврти у агроиндустрији. ПКБ би био фантастичан за нас, позвали би и Холанђане, Израелце да раде и примене најсавременије технологије.

Имате новац и знање, истичете да волите Србију, зашто то не покажете и отворите нови производни погон, почнете од нуле?

– Почињем, а нисам морао. Ево, мени Украјина нуди 48.000 хектара за један долар, у Молдавији моле да дође Богољуб Карић! Не тражим ништа бесплатно, већ да купим на тендеру, по регуларној цени. Али, имате разне тендере. Тешко ми пада то што Србија даје преференце страним инвеститорима, а требало би да имамо једнаке услове.

На листи сте СНС, хоћете и с њима и на београдске изборе и поред ових трзавица?

– СНС је највећа политичка снага Србије, данас би свако ишао с њима. ПСС је преживео разне срахоте и опстао, сваки дан имамо од 200 до 500 онлајн приступница. Ако будемо позвани, бићемо са СНС. Али, постоје људи који говоре да смо велика сметња СНС и да им мале партије праве огромну штету.

Греше ли?

– Мислим да греше. Зато смо и спремни да сами изађемо на изборе. Никад нисмо тражили функције у власти, интересује нас да дамо допринос развоју Београда. Можемо од Београда да направимо економско чудо! Ево, гарантујемо четири милијарде евра инсвестиције за четири године.

То бисте урадили као градоначелник?

– Апсолутно нисам заинтересован за то. Покрет СНАГА СРБИЈЕ имаће кандидата, као и остале партије на листи, али ће СНС имати крајњу реч. А тај наш кандидат имаће радно место, знаће да запосли људе и донесе инвестиције граду. Предложићемо и измену закона, да се цензус за партије повећа на седам одсто, а коалиције на 10 одсто. Тако ће бити мање странака, а Србија ће бити политички стабилнија. Хоћемо да Београд буде пандан Волстриту.

Мислите ли да би ПСС прешао седам одсто?

– Наравно! Ма ми ћемо сваки цензус да пређемо, и 17 и 70 одсто. Па, ко је јачи од мене? Ја сам српски Бил Гејтс.

Неки кажу и да сте српски Доналд Трамп?

– Како нисам? Апсолутно јесам. Заједно радимо грађевине, само што ја немам амбиције да будем председник. Моје су амбиције да будем премијер. И радићу на томе да будем.

То значи да би Ана Брнабић требало да страхује за своје место?

– Не, не мислим Ану да мењам. Стрпљив сам, за мене има времена.

Јесте ли те амбиције и планове поделили са Вучићем?

– Не. Нити ме је питао, нити имам разлога да му то причам. Он је презаузет човек, води Србију.

Сем политичких, какви су вам пословни планови? Свуда сте помињани, а нигде нема конкретног потеза.

– Већ осам месеци сам овде, а осећам се као дете које се шета по вртићу и не зна да се снађе. Спремио сам пројекат „Тесла град“, имао сам разговоре са градоначелником, председником и премијерком. План је да се сагради 800.000 квадратних метара на 100 хектара. Мали је подржао пројекат, мислим да је оперативан и да даје све од себе да Београд буде бољи.

Већ се прича да ће бити шарена лажа.

– То не зависи од нас, ми градимо милион квадрата годишње. Ради се на обезбеђивању услова, треба да се распише тендер, више компанија да ради. Ако стручњаци потврде да је то добро за град, правићемо га, ако мисле да треба да се измени, изменићемо га.

Можда не дозволе да отворимо БК ТВ

Хоћете ли отворити телевизију?

– Телевизија већ иде као „БК носталгија“, дали смо велике паре и чекамо да од РРА добијемо националну фреквенцију. Имамо све законске услове за то, Врховно суд је пресудио у нашу корист. Ипак, постоји проблем. Одређени представници западних сила замерају што БК ТВ има везе са Русијом и не би ме зачудило да нам уопште не дозволе да је отворимо.

То значи да Запад врши притисак на власт или чланове РРА?

– Не знам да ли врше на власт. Лично сам са одређених места чуо: „Шта ће вам руска ТВ.“ Можда на њих неко врши притисак, неки од тих страних моћника. Трн смо, изгледа, у оку многима и зато и поред судског решења да имамо право на националну фреквенцију, РРА још то не потврђује. Да сам, на пример, неки Џон или Абдул Алах, а не само Србин, Богољуб, вероватно би та фреквенција већ почела са радом. Овако, имамо ситуацију „Ђекна још није умрла, а ка’ ће – не знамо“.

Данијела Луковић | 11. 09. 2017

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име