ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

0
2383

И ове године у Коцељеви, без обзира што је страдалa у пролетошњим поплавама, одржан је традиционални Фестивал зимнице. Био је то истински празник за очи и укус, јер сваки излагач је омогућио посетиоцима и да проба оно што је спремљено од туршије, ајвара или слатка.

Свако домаћинство се тиме бави већ годинама, јер је крај познат по повртарству и воћарству, а све је више оних који су се оријентисалли и на органску производњу.

Поред организационог одбора, свој допринос дају и друштвено – политичке организације, па је тако и Покрет СНАГА СРБИЈЕ БК, који има и одборника Јову Сенића, угостио делегацију из Централе коју су чинили повереник за овај округ Марко Биљић, и чланови руководства др Злата Лончар Ћетковић и Мирко Стаменковић.

Традиција је да фестивал отворе деца из обданишта, предшколског и школског узраста. После дефилеа главном улицом, жири бира најбоље маске обданишта или разреда у основној школи, тако да је то један изузетно атрактиван празник за цео град, који је тог дана препун посетилаца малте не из свих крајева Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име