FESTIVAL ZIMNICE U KOCELJEVI

0
2376

I ove godine u Koceljevi, bez obzira što je stradala u proletošnjim poplavama, održan je tradicionalni Festival zimnice. Bio je to istinski praznik za oči i ukus, jer svaki izlagač je omogućio posetiocima i da proba ono što je spremljeno od turšije, ajvara ili slatka.

Svako domaćinstvo se time bavi već godinama, jer je kraj poznat po povrtarstvu i voćarstvu, a sve je više onih koji su se orijentisalli i na organsku proizvodnju.

Pored organizacionog odbora, svoj doprinos daju i društveno – političke organizacije, pa je tako i Pokret SNAGA SRBIJE BK, koji ima i odbornika Jovu Senića, ugostio delegaciju iz Centrale koju su činili poverenik za ovaj okrug Marko Biljić, i članovi rukovodstva dr Zlata Lončar Ćetković i Mirko Stamenković.

Tradicija je da festival otvore deca iz obdaništa, predškolskog i školskog uzrasta. Posle defilea glavnom ulicom, žiri bira najbolje maske obdaništa ili razreda u osnovnoj školi, tako da je to jedan izuzetno atraktivan praznik za ceo grad, koji je tog dana prepun posetilaca malte ne iz svih krajeva Srbije.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime