Фарис Роуми М. С. Ал-Наими: Катар са Србијом жели односе на највишем нивоу

0
410

Амбасадор Фарис Роуми М. С. Ал-Наими приредио је данас у Београду пријем поводом Националног дана државе Катар, а тај важан историјски датум обележен је уз поруку да Катар са Србијом жели да подигне билатералне односе на највише нивое.

„Држава Катар подржава све напоре у циљу унапређења културне и цивилизоване отворености међу народима света и велику пажњу поклања развоју билатералне сарадње са Србијом, активирањем закључених споразума и интензивирањем размене посета високих званичника, како би подигли билатералне односе на највише нивое, под мудрим руководством Емира Државе Катар и председника Републике Србије“, рекао је амбасадор Ал-Наими.

Амбасадор једне од финансијски најмоћнијих земаља света, која је независност од Британије стекла 1971. године, навео је да је овогодишња прослава Националног дана посебно важна, јер се поклапа са одржавањем Светског првенства у фудбалу, а што је поред културног идентитета, економске, безбедносне и административне способности, показало и достигнућа Катра у свим областима.

Амбасадор Ал-Наими захвалио је свима на подршци и похвалама на успеху у организацији тог великог глобалног догађаја, чиме се, како је навео, потврђује да је „то јединствено и инспиративно искуство за читаво човечанство, окупило и ујединило људе и њихова осећања“.

Нагласио је да Катар Дан државности прославља под слоганом „Наше јединство је извор наше снаге“, који афирмише приступ кохезије и солидарности народа Катара да се суочи са изазовима и постигне циљеве.

„Национални дан Државе Катар обележавамо 18. децембра, чиме показујемо солидарност и јединство у љубави према отаџбини и понос због мудрог вођства Емира Шеика Тамима бин Хамада Ал Танија“, рекао је амбасадор на пријему у Хотелу Хајат, који је почео интонирањем химни две земље.

Пријему су присуствовали представници Владе Србије, министри Маја Гојковић, Раде Баста, Хусеин Мемић, дипломатског кора, верских заједница, политичког и јавног живота.

Амбасадор је на крају захвалио свима који су учествовали у прослави њиховог 51. Националног дана и нагласио да свемогућег Бога моли да нас све заштити од зла и уједини на путу доброте.

Након обраћања, амбасадор Ал-Наими је исекао слављенички торту заједно са министарком Мајом Гојковић, која је као председница Скупштине Србије два пута посетила Доху и склопила вазне споразуме везане за сарадњу два парламента.

На скупу су приказани и сегменти свечане церемоније отварања Светског првенства у Катару, на којем је међу 32 земље учеснице била и Србија.

Катар Национални дан обележава као сећање на дан када је 1878. Шеик Јасим бин Мохамед Ал Тани наследио оца као катарски владар.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име